Dvaja mladí umelci, bratia Robert a Martin Hrubošovci, zo Záhoria sa predstavia vo svojej tvorbe, aby prezentovali, čo v nich je. Predovšetkým zanietenie v umení maľby a fotografie. Talent zdedili po rodičoch, ktorí sa tiež venujú umeniu, maľbe a hudbe.

Starší z bratov, Robert, sa maľbe venuje aktívne vo svojom voľnom čase. Jeho túžbou je živiť sa, či už maľbou obrazov, umeleckým spracovaním stien. Námety na tvorbu získava zo svojho okolia, prírody, fotografií a z miest, kde sa pohybuje. Osobitejšiu inšpiráciu má zo srdca blízkych. Sú to realistické motívy spojené do jednej umeleckej myšlienky. Tento cit vychádzal z dizajnu a návrhov architektúry.

Jeho brat, Martin, bude vystavovať fotografie. Zamrznutá hudba na záberov, zachytená analógovým fotoaparátom. Pritiahol ho starý formát negatívneho filmu. Zaujímavé, že sa venuje fotke a pritom má záľubu v komponovaní hudby, strihu a filmovému remeslu. Fotografuje scenérie prírody a samotné portréty či figúry nevšedné a nevídané pre človeka. Má svoj svet, ktorý objektívom zachytí iba on.

K výstave bude hrať a spríjemní umeleckú náladu Bratislavská kapela King Shaolin, ktorá vznikla v lete po rozpade funk-rockového zoskupenia We Want Jam. Pre piesne, ktoré zložili vychádzajú z inšpirácie života, hudby a priateľstva. Ich kapela šírila dobrú karmu a spájala ľudí…


.

BM: Festival Záhrad