Prednedávnom sme sa v Borskom Svätom Jure pohli vpred a naša obec začína ožívať aktivistami a dobrovoľníkmi. Za posledný mesiac sme reagovali na niekoľko výziev, ktoré vychádzajú od rôznych nadácií.

Reagovali sme na výzvu od spoločnosti Orange – Grantový program pre optimistov 2013, kde sme sa zapojili s projektom “Jurský volejbalový turnaj”. Tu sme žiadali o podporu vo výške 200.- €. Vzhľadom na veľký počet konkurenčných projektov sme podporu nedostali. Ale to nás neodradilo od toho, aby sme boli optimisti a aktívni aj naďalej.

Ďalej sme sa zapojili do výzvy od Nadácie Volkswagen Slovakia do grantového programu “Bezpečne na cestách”, kde sme v apríli odovzdali projekt na dopravné ihrisko, ktoré by malo byť v areáli školy. V súvislosti s budovaním ihriska bola zorganizovaná malá dobrovoľnícka akcia na vyčistenie areálu školy, aby bol priestor na budovanie a rozvoj školy. Tu čakáme na vyhodnotenie.

Zatiaľ posledný projekt, ktorý sme odovzdali ma najväčšie šance na úspech, keďže obstál v konkurencii ostatných projektov a dostal sa do druhého kola. Išlo o výzvu od Slovenského plynárenského priemyslu, a.s. – “SPPoločne pre ľudí”, kde sme žiadali podporu pre projekt Beh Jurským parkom, ktorý sa bude konať 20.7.2013. Po úspešnom prvom ročníku chceme zvýšiť kvalitu poriadaného preteku a preto žiadame o podporu. Momentálne prebieha druhe kolo hlasovania, kde môže aj verejnosť rozhodnúť, ktoré projekty budú podporené.

Prosím, podporte aktívnych ľudí na Záhorí, a hlasujte za náš projekt na stránkach:
http://www.sppolocne.sk/sk/prihlasene-projekty/detail-projektu/494

Ďakujeme Záhoriu a behu zdar!

Jana Bolačeková, Peter Holúbek


.
Toto je čítané

BSK: Dvanásty ročník súťaže Vráťme knihy do škôl spoznal víťazov

Dvanásty ročník celoslovenskej súťaže Vráťme knihy do škôl, zameranej na podporu čítania…

BM: Ustekana sobota