Malacký bežec Jakub Valachovič potvrdil uplynulý týždeň pozíciu slovenskej jednotky v disciplíne 3 kilometre steeplechase. Svoj doterajší čas 9:25 min zo začiatku mája prekonal na oboch doterajších podnikoch v Českej republike a priblížil sa i k osobnému rekordu.

V utorok 28. mája sa člen AC Malacky zúčastnil nabitého extraligového behu v českom Turnove. V konkurencii 22 popredných českých a slovenských stípliarov dobehol ôsmy za 9:17,96 min, čo je len štyri sekundy za osobným rekordom z roku 2011. V slovenských tabuľkách si upevnil pozíciu jednotky, druhý Slovák na štarte Tomáš Čelko dosiahol čas 9:33,72 min. „Hoci nie som ešte v absolútnej forme, behám časy na úrovni osobného rekordu a to ma teší,“ vravel Malačan. O tri dni ho čakal v rámci prvej českej ligy skupiny C, v ktorej behá za Lokomotívu Břeclav, ďalší stípl v Třinci. Na týchto pretekoch síce malacký bežec dobehol za 9:22,8 min, ale získal pre Břeclav víťazstvo. Kredit k jeho výkonu pridáva fakt, že mu tentoraz chýbali rýchlejší súperi a J. Valachovič bežal prakticky sám na čele. „Bolo to psychicky náročnejšie, ale podal som uvoľnenejší výkon ako v Turnove. Dnes som sa cítil unavený, skoro ráno som vstával a veľa som nenaspal. Teraz musím vyladiť formu, verím, že najlepšie výkony zabehnem v lete.“

Výsledky:
Memoriál L. Daňka (28. 5.). 3 000 m prekážok: 1. Kocourek (AK Kroměříž) 8:49,75 min, … 8. Valachovič (AC Malacky) 9:17,96 min.
Prvá liga ČR, skupina C, 2. kolo (1. 6.). 3 000 m prekážok: 1. Valachovič (Lokomotíva Břeclav) 9:22,8 min.

TK AC


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

Trnavské rádio Tak akorát 2024