Mestské centrum kultúry v Malackách vás pozýva na Tvorivé leto pre každého od 15 do 100 rokov. Tvorivé leto je rozdelené na výtvarný kurz, tvorivý ateliér pre každého a opletačky, háčiky a ihlice.

1. VÝTVARNÝ KURZ
8.7. – 10.7. 2013, 9:00 – 13:00, 16:00 – 20:00
lektorky: Eva Režná a Rozália Habová

Kreatívne tričko
Kurz, na ktorom si môžete na vlastnom tričku, inom odeve, či doplnku vyskúšať viacero výtvarných techník. / Batika, maľba farby na textil, kombinovanie s maľbou na hodváb, s aplikáciami, s korálkami a našívaním krajky či šujtášov a iné/. Cieľom je inšpirovať sa a vyrobiť si niečo originálne pre radosť v tvorivom prostredí.
Cena 3-dňového kurzu je 30€. V cenu sú zahrnuté aj niektoré základné materiály a podklady. Ďalšie materiály bude možné si dokúpiť priamo na kurze, alebo priniesť si z domu.

2. TVORIVÝ ATELIÉR PRE KAŽDÉHO
29. 7. – 2.8. 2013, 9:00 – 13:00 a 16:00 – 20:00
lektorka: Mgr. art.Denisa Bogdalíková
Učíme sa asambláž
(asambláž: je výtvarná technika, ktorá dáva dvojrozmernému obrazu tretiu, priestorovú dimenziu.) Budeme tvoriť reliéf na pevnej ploche skladaním a prekladaním. Oživíme si staré dvierka, nevzhľadné dvere, alebo vytvoríme originálny obraz. Krásu a zjednotenie dosiahneme povrchovou úpravou.

Krakelujme, alebo Nový povrch, starý duch
(krakeláž: je označenie pre systém trhliniek na povrchových vrstvách) Naučíme sa vytvárať povrch pomocou krakeláže, spestrime si rôzne povrchy a maľby. Budeme maľovať akrylovými farbami a experimentovať s finálnou podobou, vyčarujeme starodávny i moderný vzhľad.

Mozaikujem, mozaikuješ, mozaikujeme
(mozaika: je plošná výzdoba, ornamentálna alebo figurálna, zostavená z drobných kociek, hranolčekov alebo rôznorodých tvarov, upevňovaných do mäkkej malty alebo tmelu.)
Tvorba mozaiky nám urobí radosť hneď trikrát. Po prvé, spracujeme rozbité kachličky, dlaždice, taniere. Po druhé, môžme zachrániť staré stolíky, tácky, kvetináče i plôtiky. Po tretie, nové dielko nás bude tešiť, lebo sme nezaťažili životné prostredie.
Cena 5-dňového kurzu je 50€. Cena len za jeden deň 13€.V cene sú zahrnuté aj niektoré základné materiály a podklady. Bude možné ďalšie materiály si dokúpiť priamo na kurze, alebo priniesť si z domu.

3. OPLETAČKY, HÁČIKY A IHLICE
13. 8. – 15.8. 2013, 15:00 do 19:00
lektorka: Mgr. Biba Zelinová

Opletačky pre babičky, dcéry a vnučky
Klbko vlny, háčik a trocha fantázie stačí na to, aby sme šikovnými rukami vykúzlili niečo pekné a užitočné. Ako na to? Čo vytvoriť? Veľa nápadov a techník si ukážeme na kurze, ktorý bude mať tri lekcie. Ukážeme si, ako sa háčkovalo kedysi a ako sa táto technika používa dnes. Ukážeme si staré a nové časopisy o háčkovaní. Aké druhy priadzí sú na háčkovanie vhodné? Aké typy háčikov existujú? Ako sa háčkovalo kedysi a dnes. Začíname… Retiazka, krátky a dlhý stĺpik, korálky – to stačí na vytvorenie háčkovaného kvetu. Čelenka, opasok alebo púzdro na drobnosti. Na týchto vecičkách si všetko ukážeme.
Cena 3-dňového kurzu 30€ na osobu. V cene je základný materiál, na ktorom sa budeme učiť a zapožičanie háčikov rôznych veľkostí. Ak máte nejaké doma, môžete si ich doniesť. Donesiem aj nejaké klbká a háčiky na zakúpenie,aby ste si mohli aj doma niečo ďalšie uháčkovať. Do opletania babičky, dcéry a vnučky! Prihlásiť sa môžete na mck@mckmalacky.sk.

Tešíme sa na vás. Na každý kurz sa môžete prihlásiť sa môžete na mck@mckmalacky.sk

MCK


.
Toto je čítané

Mladí majú záujem o bývanie v Jablonici aj v Dojči

Mladí sa bývaniu v dedinách nebránia, udržať ich v obci dokážu možnosti…

BM Salon EV