Stretli sa všetci spolu! Kto? No predsa mladí šikovní žiaci z Malaciek a okolia, nabití vedomosťami z rôznych oblastí – z biológie, dejepisu, slovenského, anglického, nemeckého jazyka či geografie, ale aj šikovní výtvarní umelci, ktorí obsadili prvé priečky v súťaži Európa v škole, v obvodných súťažiach a olympiádach v školskom roku 2012/2013.

Centrum voľného času v Malackách totiž pripravilo v piatok 7.6.2013 pre týchto šikulov príjemné predpoludnie spojené so slávnostným  odovzdávaním vecných cien a diplomov. Počasie ich síce zradilo, no vedomosti veru nie! A zišlo sa ich naozaj neúrekom.
Človek by si myslel, že záhorácke deti majú akýsi handicap pri používaní slovenského jazyka. Nie je tomu celkom tak. Aj na Záhorí sa nájdu deti, ktoré náš jazyk ovládajú skutočne bravúrne. Dôkazom toho je aj Marco Samuel Fabuš, ktorý okrem toho, že dostal ocenenie takmer vo všetkých kategóriách, reprezentoval v slovenskom jazyku 8-ročné gymnázium aj v krajskom kole, kde sa umiestnil na 1. mieste a dokonca v celoslovenskej súťaži získal 2. miesto.

No čo poviete, mladí školáci? Nestojí učenie za takéto pekné úspechy? Tak šup, šup do učenia!
Tešíme sa, že aj práve vás uvidíme o rok pri udeľovaní cien za najlepšie umiestnenie vo vedomostných a umeleckých súťažiach. Kolektív CVČ v Malackách blahoželá všetkým oceneným!

Viktoria Krajčírová


.
Toto je čítané

Úrodu poľnohospodárom na Záhorí ničili mrazy aj dážď

Počasie robilo poľnohospodárom škrt cez rozpočet aj v ostatných dňoch. Takmer júnové…

BM Salon EV