Úspešný futbalový klub Senica začiatkom týždňa zahájil letnú prípravu, s ktorou prišla aj zmena vo vedení. Novovymenovaným trénerom tímu sa stal Eduard Pagáč.

„Je pre mňa obrovská pocta, že som dostal dôveru viesť prvé mužstvo. Na spoluprácu sa veľmi teším. Rozhovory s niektorými hráčmi som už absolvoval. Do prípravy sa zapoja siedmi dorastenci. Káder sa bude ešte postupne dopĺňať,“ nadšene povedal na Pagáč.
Nový tréner rovnako ako nový asistent Stanislav Macek sa tímu upísali na dva roky a odteraz sa obaja budú snažiť dosahovať dobré futbalové výsledky v spolupráci s nemenným realizačným tímom pozostávajúcim z vedúceho mužstva, trénera brankárov, lekára a maséra.

Zmeny vo vicemajstrovskom tíme neobišli ani hlavný káder. Po úspešnej sezóne sa s klubom zo Záhoria muselo rozlúčiť až sedem hráčov. Hádam najväčšou stratou bude pre Seničanov odchod Rolanda Blackburna. Panamský útočník totiž v sezóne nastrieľal najviac gólov (10).

Kolektív ale na druhej strane mohol privítať novú posilu z českého tímu Viktoria Žižkov Pavla Čermáka. Ten po svojom príchode povedal: „Prichádzam do klubu, ktorý má najvyššie ambície. Na pôsobenie v Senici sa teším.” Okrem Čermáka sa do prvého tréningu zapojili aj dvaja mladíci zo španielskych akadémii, a to z Atletica Madrid a Getafe.
Podarí sa v novej sezóne a novým trénerom Senici naviazať na výborné výsledky Corgoň ligy z minulého roku? Na odpoveď si treba ešte chvíľu počkať.

Juraj Mička
Zdroj: profutbal.sk


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

BM Salon EV