Kniha Nádej: Už od útleho veku som obľubovala písanie. Písala som denníky, neskôr poviedky a rozprávky na písacom stroji.

Jedného dňa asi pred tromi rokmi som spoznala malého chlapčeka, ktorý ma veľmi inšpiroval a prisnil sa mi o ňom jeden veľmi nepríjemný sen o autonehode. Bola to výborná príležitosť ako napísať niečo nové. Písať som začala ručne do malého zošita. Keď už bola polovica zošita zapísaná drobnými písmenkami rozhodla som sa prepísať príbeh do počítača. Po troche prepisovaní, dolaďovaní a opravovaní chýb som prišla na to, že by som príbeh nemusela písať len pre seba, ale mohla by z toho byť raz kniha. Priatelia a rodina ma v tejto myšlienke veľmi podporovali a verili, že na to mám. Tej myšlienky som sa tak chytila, že som ju úplne dopísala za 10 veľmi ťažkých dní. Hneď po tom, ako som si povedala, že kniha je hotová a nechcem už na nej nič meniť vyhľadala som vydavateľstvá do ktorých som napísala. Z vydavateľstva Tribun EU v Brne sa mi ozvali tým, že knihu musím zaslať spolu s obálkou. Z vydavateľstva Evita press sa mi žiaľ vtedy neozvali. Vyhľadala som si fotografa Jaroslava Zlocha s ktorým sme navrhovali obálku knihy. Bola to ozaj veľká drina nafotiť a upraviť všetko podľa mojich predstáv. Po tom, ako som to zaslala do vydavateľstva som zažila najťažší týždeň čakania, či redaktor knihu schváli. Keď mi prišiel e-mail, že sa im kniha páčila a chcú ju vydať nemohla som tomu uveriť. No nastal ďalší problém zvaný financie. Tlač kníh som si musela sama uhradiť čo nebolo možné, keďže som študentkou. Jedinou možnosťou bolo zohnať sponzorov aby mi s financovaním knihy pomohli. Trvalo mi asi mesiac, kým som zohnala výslednú sumu. Veľkou čiastkou mi prispel riaditeľ SOŠ Senica Mgr. Paradeiser, rodina MUDr, Radovana Hyžu, Juraj Kačaba a COOP Jednota Senica. Som im veľmi vďačná za pomoc. Pomohli mi splniť sen a bez nich by kniha dnes nestála na pulte v kníhkupectve. Hneď po objednaní prvých 50 výtlačkov som pár kníh zaniesla do kníhkupectva v Senici, kde sa predali obrovskou rýchlosťou, že som musela doobjednať ďalšie.

Keď už bola kniha na svete ozvala sa mi Eva Urbaníková z vydavateľstva Evita press, aby som jej knihu poslala. Bola som veľmi sklamaná, že si e-mail s knihou vtedy neprečítali a ozvali sa mi až keď bola kniha na svete. No s písaním som rozhodne neskončila. Začala som písať ďalšiu knihu, ktorá snáď tiež uzrie svetlo sveta ako táto.

S OZ Element pripravujeme tento rok v rámci Senického kultúrneho leta krst tejto mojej prvotiny. Viac sa dozviete s plagátov a z internetu.

Obsah knihy: Príbeh je o hlavnej hrdinke a mladej žene Alison, ktorá má malého synčeka. Jedného dňa im pokojný a úplne obyčajný život skríži nepríjemná autonehoda pri ktorej zostane malý Sam v kóme. Alison čaká ešte veľa rozhodnutí, no jedným z nich je rozhodne nenechať svojho syna zomrieť…

Alexandra Bôriková


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

Lakovanie a Pieskovanie