Postreky proti komárom sa budú robiť v sobotu (22.6.) sa bude ráno od 4:30 hod – 7:30 hod a večer od 17:00 hod – 21:00 hod v intraviláne obcí malackého okresu vykonávať dezinsekčný postrek proti kalamitnému výskytu komárov prípravkom Aqua K-Othrine.

V dobe vykonávania postreku by mali obyvatelia pozatvárať okná, nezdržiavať sa v postrekovej oblasti a prikryli fóliou potraviny, ktoré by mohli prísť do priameho styku s postrekovou látkou a zabezpečili zvieratá. Rovnako by si včelári mali zabezpečiť stanovištia včelstiev.

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava vyhovel žiadosti starostom obcí Malackého okresu na premnoženie komárov. Náklady spojené s postrekom budú uplatnené v zmysle pokynov Úradu verejného zdravotníctva SR.

Záhoráci žijúci v Senickom a Skalickom okrese musia aj naďalej čelit invázií komárov.

Nedávne povodne a tropické počasie vytvárajú dobré podmienky na liahnutie komárov.  “Najväčšia aktivita komárov je hodinu pred súmrakom a hodinu po úsvite.” povedal pre Záhorí.sk najväčší špecialista na komáre (tropickú parazitológiu) na Slovensku RNDr. Nasir Jaliliho CSc. Komáre potrebujú krv na dozretie vajíčok. Komárie samičky živia vajíčka bielkovinami a cukrami, ktoré čerpajú z krvi.

Aqua K-Othrine
Insekticídny koncentrát vo vorme vodnej emulzie (olej, voda) pre profesionálne použitie na ničenie komárov a múch. Prípravok sa aplikuje vo forme priestorového postreku (aerosólu). Prípravkom možno proti komárom ošetriť záplavové oblasti a ďalšie plochy kde sa komáre vyskytujú.  Zásahy je potrebné vykonávať v dobe najvyššej aktivitu hmyzu, kedy je predpoklad, že bude zasiahnutý v priebehu letu. Pri komároch je najvhodnejšia doba neskoro popoludní a večer, prípadne v skorých ranných hodinách.


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota