Multižánrový UV_festival 2013 ponúkne opäť riadnu porciu kvalitnej hudby, krásnej atmosféry a pestrý sprievodný program.

Festival sa uskutoční 26. – 27. júla v krásnej prírode pri rohožníckej priehrade. Festival organizujú dobrovoľníci z UV o.z. a vstupné na festival je dobrovoľné.

UV_festival 2013 predstavuje hudobné projekty, ktoré vystúpia na Dvatdsaťtrojka Stagei:
Prago Union je momentálne najúspešnejšia česká hip-hopová skupina. Za jej vznikom stoja členovia legendárnej formácie Chaozz, rapper Kato (kedysi Deph) a DJ Skupla. Pravidelne získavajú ocenenia v anketách a kladné ohlasy u hudobnej kritiky.
Strapo patrí medzi najvýznamnejších slovenských hip-hoperov a medzi najhranejších hudobníkov vôbec. Je dvojnásobným víťazom celoslovenskej súťaže vo freestyle battli. V roku 2012 získal päť nominácií v anketách Slávik a Radio_Head Awards.
Plastic Swans najlepšie charakterizujú lyrické texty, zaujímavý spevácky prejav, nevšedné gitarové a syntetizátorové plochy, či svieža rytmika. Ich živé vystúpenia sú známe svojou podmanivosťou, ale aj nespútanou energiou, zohratosťou a túžbou ponúknuť publiku vždy silný zážitok.

Súťaž UV_Beatbox Battle Slovakia 2013 prinesie bitku špičkových slovenských beatboxerov o titul majstra Slovenska. Mimo súťaže predvedú beatboxovú show členovia medzinárodnej poroty Martez (CZ) a Chakrabreaker (AT) a predstaví sa aj dvojnásobný majster Maďarska a účastník majstrovstiev sveta v roku 2012 Shackle (HU). Nakoniec to všetci súťažiaci a porotcovia roztočia v spoločnej beatbox jam session.

Špičkovú novú slovenskú hudbu predvedú hudobné projekty, ktoré aktuálne bodujú v hitparádach ,,Osmička“ a  ,,Demovnica“ Rádia_FM: Kasteldox (electronica-rock), Človek Milión (poetry rap. V česko-slovenskej verzii hudobnej televízie MTV zase boduje bratislavská formácia King Shaolin, ktorá predvedie svoj energický soul-pop. Krumplipapricash predvedie originálny rock’n’roll z čias najväčšej slávy hnutia Hippies. Záhorie bude mať zastúpenie v podobe kapely Skuban Band (psychedelic bigbeat) z Radošoviec, malackej kapely Rebelent (punk rock) a DJ DrGy, ktorý bude zastupovať Gergaz Net Label z Moravského Svätého Jána.

Sobotný program uzavri DJ Lenin Krevic – Orient Express so svojou balkánskou show.

uv_2013_plagat_rohoznik

UV_festival dá opäť príležitosť všetkým, ktorým chýba priestor na prezentáciu. Do súťaže UV_like sa bude môcť zapojiť každý a to s čímkoľvek sa bude chcieť prezentovať.

Hudobníci sa budú môcť zapojiť aj do piatkovej jam session.

Súčasťou festivalu bude okrem hudby aj bohatý sprievodný program. Návštevníci budú môcť vidieť workshopy, tvorbu umelcov, navštíviť “kinečko” s projekciami najlepších filmov z Pezinského amatérskeho filmového festivalu PAFF a nebudú chýbať ani prednášky neziskových organizácií a čajovňa.

Viac info na: www.uvfestival.eu a na www.facebook.com/UVfestival

UV_festival srdečne ďakuje partnerom festivalu:
Dvadsaťtrojka, Pozagas a.s., Bratislavský samosprávny kraj, Obec Rohožník, Agropartner – Záhorácké hovjadzí, 123peciatky.sk, aureus.sk, Topvar, Festival Beseda u Bigbítu, Berto, Vecičky s dušou, Hybridus, Exo technologies, MCK Malacky, Johny Servis

a mediálnym partnerom festivalu:
Rádio_FM, music-zone.eu, artattack.sk, hip-hop.sk, TV Pezinok, Malacko, Senicko-Skalicko, LPM.sk, Malacký hlas, Slovakia.travel, music4u.sk, malackepohlady,sk, zahori.sk, ezahorie.sk, livemusic.sk, podujatie.sk, festivaly.sk, citylife.sk a refresher.sk.


.
Toto je čítané

Jáňan Ľuboš Pribila prešiel ako prvý Slovák cestu Via Alpina

V roku 2023 sa Jáňan Ľuboš Pribila zapísal do histórie ako prvý…

BM: Ustekana sobota