V dňoch 25. a 26. júna sa v areáli AQUA BEACH ORLÍK na Zvolenskej priehrade konal finálový turnaj majstrovstiev Slovenska v beachvolejbale do 18 rokov. O celkový triumf bojovalo najlepších 12 chlapčenských a dievčenských dvojíc, ktoré sa do finálového turnaja prebojovali z kvalifikačných turnajov jednotlivých oblastí.

dievcata-volejbal-malacky

Dievčenskú kategóriu do 18 rokov ovládli dvojice zo Záhoria. Vo finálovom zápase zvíťazili dievčatá z Malaciek Sandanusová, Slezáková 2:0 nad skalickou dvojicou  Štepanovská, Mihálová. Na 3.mieste skončili ďalšie skaličanky Chrenková, Ivánková po víťazstve 2:1 na Rešutíkovou a Fraňovou z Nového Mesta nad Váhom.
V kategórii chlapcov si zlaté medaily odniesli Pokopec, Konc z Nového Mesta nad Váhom. Tí vo finále zdolali Žilinčanov Ihnáta a Králika 2:1 na sety. Bronz získali hráči COP Trenčín Mečiar a Petráš, keď vyhrali 2:1 nad bratislavskou dvojicou Patúc, Čizmázia.
Zdroj: www.svf.sk

Pod vedením trénera Matej Haringu skončili naše dievčatá minulý rok na 5.mieste a tento rok získali Titul Majsteriek Slovenska, čo dokazuje, že urobili za rok veľmi veľký pokrok vo svojej výkonnosti. Andrea Sandanusová pochádza zo Stupavy a Lesia Slezáková pôvodom zo Zohoru sa zaslúžili o historicky prvú medailu v beachvolejbale mládeže a hneď zlatú! Svoju púť za titulom začali prípravou na seniorských turnajoch série NBL a AVL a kvalifikačnými turnajmi kategŕie U18 v Pezinku a Bratislave, kde obidva turnaje jasne vyhrali a kvalifikovali sa ako jednotky na nasadenie do finálového turnaja vo Zvolene, čo aj využili a vysnívané prvenstvo sa stalo skutočnosťou.Týmto prvenstvom si zabezpečili šancu bojovať v príprave beachvolejbalovej reprezentácie SR do 18 rokov o miestenku na ME v Bielorusku. Blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďaľšom volejbalovom živote.

U18-dievcata-volejbal-malacky

Malačania do 20 rokov na M-SR v beachvolejbale druhí a tretí
Rovnako, ako minulom roku sa začali Majstrovstvá Slovenska v beachvolejbale do 20 rokov hneď po skončení turnajov do 18 rokov. Nakoľko sme chceli využiť vynikajúce podmienky, ktoré ponúka AQUA BEACH ORLÍK na Zvolenskej priehrade pre obidve kategórie. 26.6. nastúpilo 10 najlepších dvojíc chlapcov a 12 najlepších dvojíc dievčat.

U20-chlapci-volejbal-malacky

Majsterkami Slovenska sa stali obhajkyne titulu, Nikola a Silvia Murínové z Košíc, ktoré porazili vo finále 2:1 Veroniku Richweissovú z Nového Mesta nad Váhom a Andreu Štrbovú z Poltára. Bronz si odniesli hráčky UKF Nitry, Veronika Hunčárová, Zuzana Veselovská, ktoré zvíťazili 2:0 nad Skaličankami Janou Rúžičkovou a Barborou Tokošovou.
V kategórii chlapcov si zlaté medaily odniesli Pokopec, Konc z Nového Mesta nad Váhom. Tí vo finále zdolali Žilinčanov Ihnáta a Králika 2:1 na sety. Bronz získali hráči COP Trenčín Mečiar a Petráš, keď vyhrali 2:1 nad bratislavskou dvojicou Patúc, Čizmázia.
U juniorov zlaté medaile získala dvojica domácich Milan Frajt a Ľuboš Nemec, keď vyhrali vo finálovom zápase 2:0, nad Kristiánom Rozborom a Petrom Ondrovičom z Malaciek.
Tretie miesto obsadili juniori ďalší Malačania Marián Lukáč a Ján Vašek. Zvíťazili v dvoch setoch nad Prešovskou dvojicou Kamil Pavlinský, Jakub Gondžúr.
Zdroj: www.svf.sk


.
Toto je čítané

V Holíči vzdelávajú seniorov ako sa brániť pred podvodníkmi

V stredu (10.4.) sa v Dennom centre Senior klub Holíč uskutočnila preventívna…

BM: Ustekana sobota