Tradične, ako každý rok, máme v Malackách pred sebou Kultúrne leto . Ponúkne pestrú paletu podujatí rôznych žánrov, pre všetky vekové kategórie.

Kino Záhoran bude premietať každý deň v týždni, ponúkne filmové novinky, prázdninové detské kino či rozprávkový týždeň. Detičky sa môžu tešiť aj na Rozprávkové nedele v Zámockom parku, od 16.hod. ich čakajú tvorivé dielničky a Sokoliari a vždy o 17.hod. je pre nich pripravená letná rozprávka. Deťom sú venované aj dva denné detské tábory v MCK, ktoré ponúknu našim najmenším netradičné zážitky v múzeu, kine, kaštieli, kryptách a knižnici, a zároveň spolu niečo pekné vytvoria v tvorivých dielňach. Čo sa tvorivosti týka, ani dospelí nezostanú ochudobnení. Výtvarné kurzy -Tvorivé tričko a Tvorivý ateliér, či kurz háčkovania „Opletačky pre babky, dcérky i vnučky“ pod vedením skúsených lektoriek potešia dušu nejedného z nás. Zámocký park bude miestom aj ďalších aktivít, či už to budú pravidelné cvičenia jogy, prechádzky po parku so sprievodcom, prehliadky kaštieľa alebo arteterapia. Malacky budú počas Kultúrne leta miestom aj takých akcií ako je hudobný festival Dohoda, pivný festival Malacký Krígl, Poľovnícky deň či Letný koncert. V závere leta sa môžeme tešiť na Bažant Kinematograf a divadelný festival Zejdeme sa na hambálku. Užime si spolu leto kultúrne, už teraz sa na vás tešíme.

tvorivost_v_prirode-malacky

Pred nami je prvý týždeň Kultúrneho leta
Leto si už vychutnávame plnými dúškami, a je najvyšší začať aj Leto kultúrne. Začíname v pondelok 8. júla, Zámockom parku o 19.00 h, cvičením jogy s Ľudmilou Oreskou. Pokračujeme v sobotu 13. júla o 10.00 h v Zámockom parku Arteterapiou pre dospelých. S Andreou Záhradníkovou Krajčírovou sa až do 18.00 h môžete venovať kresleniu, maľovaniu, hre na rôzne hudobné nástroje, skrátka všetkému pre harmonizáciu duše. O 13.45 h sa môžete poprechádzať so sprievodcom po Zámockom parku, prípadne medzi 15.00 h a 17.00 h môžete navštíviť kaštieľ a počas prehliadky si pozrieť aj výstavu obrazov Jozefa Anovčina: Farebný svet. V nedeľu 14. júla v Zámockom parku začína cyklus Rozprávková nedeľa s tvorivou dielňou a prídu aj sokoliari so svojimi operenými zverencami. O 16.00 h si detičky môžu kresliť s Andreou Záhradníkovou (Arteterapia pre deti ) a o 17.00 h ich čaká premiéra Divadla Žihadlo: Zlatá priadka. Máme sa naozaj na čo tešiť….
Pekné leto s kultúrou.

MCK Malacky


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

Trnavské rádio Tak akorát 2024