Správu priebežne aktualizujeme. Požiar, ktorý vznikol popoludní na Záhorí je plne pod kontrolou (22:00h). Horel niekoľko kilometrov dlhý úsek pozdĺž železničnej trate Veľké Leváre, Závod až ku Kútom. 

IMG_3777 - kópia

S požiarom počas štvrtka bojovalo vyše 100 hasičov a 30 kusov hasičskej techniky.

Autobusy nahradili vlaky
Z dôvodu odstraňovania následkov požiaru od obce Zohor po obec Kúty, ktorý vypukol dnes popoludní, je železničná doprava (od 14:05h) vylúčená. Na mieste zasahuje niekoľko hasičských vozidiel, pomoc pri hasení požiaru prejavili aj dobrovoľní hasiči, ktorí sú na mieste. Podľa doterajších zistení požiar s najväčšou pravdepodobnosťou vznikol od kolies prechádzajúceho vlaku. Z uvedeného dôvodu bolo nevyhnutné vypnúť elektrické vedenie, čo má za následok výluku železničnej dopravy. Preprava cestujúcich je však zabezpečená , v prípade vnútroštátnej prepravy je riešený autobusovou dopravou, medzinárodné spoje sú odkláňané cez Trnavu a Galantu. Polícia v súčasnosti asistuje príslušníkom Hasičského a záchranného zboru SR, ktorí robia všetko preto, aby požiar v čo najkratšom možnom čase uhasili. Povedala pre Záhorí.sk hovorkyňa polície Tatiana Kurucová.

poziar_1

poziar_1

Vlaky naberajú hodinové meškania
Horí v okolí železničnej trate na trase Malacky – Kúty, kde je pozastavená doprava. Požiar je pri obciach Veľké Leváre, Závod ako aj pri Moravskom Svätom Jáne. Požiar tu spôsobil pravdepodobne vlak.  “Požiar v Zohore pri železničnej trati je už uhasený. Okrem dobrovoľníkov tu boli aj profesionáli z Malaciek, ktorí išli rovno k ďalšiemu požiaru pri trati.”  povedala pre Záhorí.sk čitateľka Katarína Mackovičová.

IMG_3785 - kópia

aktualne_informacie_foto_video

Správu budeme aktualizovať.


.
Toto je čítané

Základná škola v Závode hľadá pedagógov

Vedenie ZŠ s MŠ Závod hľadá do svojho priateľského kolektívu flexibilného kolegu…

Trnavské rádio Tak akorát 2024