Neznesiteľné horúčavy ustúpili a v kaštieli tak môže pokračovať rekonštrukcia. Dobrovoľníci tam prerušili práce na takmer tri týždne práve pre vysoké teploty, ktoré manuálnu prácu nesmierne sťažovali.

palffyovsky-kastiel-malacky

Práce na rekonštrukcii Malackého kaštieľa opäť pokračujú. Ak máte záujem pridať ruku k dielu, ste vítaní. Kontaktujte nás na kastiel@malacky.sk, uveďte kontaktné údaje a napíšte, kedy môžete pracovať. Presné termíny práce stanovujeme po dohode s dobrovoľníkmi.

Rekonštruujeme priestory, z ktorých bude v neďalekej budúcnosti múzeum. Ide o jednoduché stavebné práce, ktoré zvládne každý aj bez stavbárskych skúseností. Pracuje sa pod dohľadom stavbára v zmysle stavebného povolenia. Práce potrvajú celé leto a prihlásiť sa môže každý. Podmienkou účasti je len chuť a ochota pracovať.

Mesto Malacky kúpilo v roku 2007 kaštieľ do svojho vlastníctva a postupne ho rekonštruuje. Na konci všetkých plánov je obnovená historická a kultúrna pamiatka, ktorá slúži verejnosti, občanom Malaciek i návštevníkom. Tí sa teraz môžu zapojiť priamo do rekonštrukcie kaštieľa. Mesto dáva príležitosť všetkým milovníkom histórie, kultúry či architektúry podieľať sa na obnove tohto voľakedy krásneho a známeho sídla šľachtického rodu.

Michaela Janotová


.
Toto je čítané

Aktualizovaný cestovný poriadok vráti vlaky na trati Kúty – Šaštín Stráže

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) oznamuje, že od soboty 4. mája bude plnohodnotne…

BM Salon EV