Tohtoročné gulášové majstrovstvá Malaciek, ktoré organizuje už od roku 2005 Dvadsaťtrojka, sa uskutočnia opäť 29. augusta a budú skutočne výnimočné.

caffe-23-sutaz-vo-vareni-gulasa-malacky-lpmVíťazi minulého ročníka – TRIO, Foto: Ľudia pre Malacky

Kvôli podujatiu bude uzatvorená časť Sasinkovej ulice. Na jeden deň tu návštevníci zažijú od 12:00 h atmosféru námestia s vôňou gulášu, ale aj pestrým programom v štýle ľudovej veselice.

“Majstrovstvá nie sú oficiálnou súťažou o malacký titul, ale v tom čase nikto podobnú súťaž v Malackách nerobil, preto sme dali takýto názov. Súťaže sa v minulosti zúčastnilo vyše 100 družstiev, no tento ročník bude určite prelomový. Už teraz je prihlásená asi dvadsať tímov, no môžu pridať aj ďalšie, priestor je pre každého,” prezradil Braňo Orth z organizačného tímu.

Podmienky pre minimálne 2-členné družstvá: štartovné 40 eur na družstvo, každé družstvo dostane 3 kg mäsa, cibuľu, chlieb, misky, lyžice a drevo na varenie. Musí mať vlastný kotlík, môže mať ďalšie vlastné mäso, koreniny a pod. Guláš predáva každý svoj. Súťaží sa o putovný pohár a zaujímavé ceny. Prihlásiť sa môžeťe v caffe Dvadsaťtrojka.

Výnimočnosť tohto ročníka spočíva v tom, že Sasinkova ulica pred Dvadsaťtrojkou bude prvýkrát uzatvorená a tým sa tu na jeden deň vytvorí pekné námestie. “Pre hostí a návštevníkov bude pripravené posedenie až pre tisíc ľudí, nebudú chýbať gastro stánky s občerstvením a čerstvým burčiakom. Víťaza vyhlásia organizátori o 18.00 h večer na základe rozhodnutia poroty, ktorej bude opäť predsedať najúspešnejší záhorácky olympijský kuchar Jožko Klubník. Ak máte radi ľudovú muziku a dobru zábavu, tak by vás gulášové majstrovstvá nemali minút,” pozýva všetkých B. Orth.

Program:
12:00 Zahájenie a oficialne otvorenie
12:10 Roman Matúšek klavírna štvorručka so svojím hosťom plus známe hity v klavírnom prevedení
13:00 Polák band zo Stupavy – slovenské, moravské ludové piesne a orchestrálne prevedenie známych hudobných hitov
15:00 Cimbálová Muzika Podluží – moravská cimbálovka
17:00 Odovzdávanie vzoriek Gulášu
18:00 Vyhlásenie výsledkov
18:10 Koncert Pala Hodu a Rasta Krála – slávne hity 20 a 30 rokov minulého storočia v prevedení saxafónu a klavíra

Lucia Vidanová, LPM.sk


.
Toto je čítané

Štartujeme SIAF 2024: 120 dní do začiatku najväčšej leteckej udalosti roka 

Odrátavanie začína! Do štartu 14. ročníka Medzinárodných leteckých dní SIAF 2024 na…

Lakovanie a Pieskovanie