September sa pomaly ale isto blíži a s ním aj čas, keď sa naše mesto zaplní hercami a divadelnými nadšencami z rôznych kútov Slovenska, ale i Čiech. Festival Zejdeme sa na hambálku bude prebiehať od 11. do 14. septembra a prinesie nejednu novinku. Vstupenky sú už v predaji.

Bez názvu-1

Tešiť sa môžete na niekoľko profesionálnych divadelných súborov – slovenské Staré divadlo Nitra odohrá predstavenie na motívy slovenských povestí Pavla Dobšinského – Žena, Pánboh, čertisko a 7 zakliatych, hostia z českého súboru Do houslí k nám tentokrát prídu s čerstvo naskúšanou hrou S hlavou v oblacích a fanúšikov „Štepkovského“ humoru určite poteší vystúpenie Radošinského naivného divadla, ktoré odohrá inscenáciu s názvom Šťastné konce.

Keďže organizátor – Divadlo na hambálku – je ochotnícke divadlo, nemôžu na festivale chýbať ani iné neprofesionálne súbory. Tie zastupuje za „slovenskú stranu“ Budmerické divadlo, ktoré zahrá inscenáciu U nás taká obyčaj, no a v Malackách už dobre známi českí ochotníci z divadla Sem Tam Fór prinesú veľkú dávku humoru v hre Muž sedmi sester. Malackú divadelnú scénu budú tentoraz zastupovať ochotníci zo Štúdia mladých Divadla na hambálku, ktorí v stredu – po slávnostnom otvorení festivalu – odpremiérujú svoju novú hru Jožko Púčik a jeho kariéra. Pre detských divákov je tiež pripravených zopár predstavení – z Divadielka Žužu a Féder Teátra.

Ak chodievate na festival ZNH pravidelne, isto viete, že hambálkovci vždy pripravia aj rôzne mimo divadelné akcie. Tento rok okrem tradičnej hudobno-tanečnej zábavy v sobotu večer uvidíte aj ohňovú šou v podaní Dua Aratron Aspis, môžete si posedieť v divadelnej čajovni či v galérii MCK sa zúčastniť vernisáže výstavy Františka Liptáka – Javisková reč.

Novinkou tohto ročníka bude Hambáljarmok, na ktorom sa budeme snažiť o zápis do Slovenskej knihy rekordov v jedení krupicovej kaše. Súčasťou programu budú aj vystúpenia divadiel pre deti i dospelých, skupiny Funny Fellows, stánky s občerstvením, zábavné hry a najmä príjemná a pohodová atmosféra v spoločnosti hambálkovcov. Hambáljarmok začne v sobotu ráno o deviatej a končiť bude podvečer.

Vstupenky na jednotlivé predstavenia šiesteho ročníka festivalu Zejdeme sa na hambálku sú už v predaji – môžete si ich zakúpiť v pokladni kina vždy hodinu pred akýmkoľvek filmovým či divadelným predstavením alebo elektronicky cez stránku www.kinomalacky.sk. V ponuke je tiež zvýhodnená permanentka v cene 20 €, ktorá platí na všetky predstavenia festivalu okrem Radošinského naivného divadla.

Hlavnými partnermi šiesteho ročníka Zejdeme sa na hambálku je Ministerstvo kultúry SR a Raiffeisen bank. Organizátorom je Mestské centrum kultúry v Malackách a Divadlo na hambálku.

Doplňujúce informácie o festivale: Festival Zejdeme sa na hambálku je nesúťažná prehliadka divadelných inscenácií, ktorú organizuje Divadlo na hambálku spolu s Mestským centrom kultúry v Malackách. Prvý ročník festivalu sa konal v roku 2008. Prvému ročníku predchádzal ešte skúšobný ročník, tzv. nultý. Počas niekoľkých dní prináša festival do Malaciek predstavenia rozličných ochotníckych a profesionálnych divadelných súborov. Okrem hier pre dospelých je vždy pripravené aj niečo pre deti. Súčasťou festivalu sú každý rok tiež rôzne sprievodné podujatia v podobe workshopov, súťaží v improvizácii, výstavy, koncertov či tanečných zábav. Tento rok sa koná šiesty ročník festivalu, ktorý bude prebiehať 11.-14. septembra 2013.

Viac informácií nájdete na:  www.divadlonahambalku.sk

Ďalšie informácie pre médiá poskytne:
Jana Zetková, riaditeľka MCK Malacky, tel.: 0903 801 214, e-mail: zetkova@mckmalacky.sk
Vladimír Zetek, režisér DNH, tel.: 0905 339 683, e-mail: vlado.zetek@gmail.com


.
Toto je čítané

Mesto Senica oceňovalo osobnosti kultúry

Na základe nominácií verejnosti a kultúrnych a vzdelávacích inštitúcií ocenili v Senici…

BM Salon EV