Malacké kultúrne leto sa síce skončilo, ale september nebude na kultúru o nič chudobnejší. Malacky ponúkajú množstvo podujatí rôzneho druhu.

Už dnes sa začína Bažant Kinematograf, premietanie skvelých filmov pod holým nebom. V príjemnom prostredí Zámockého parku si môžu diváci počas nasledujúcich dní vychutnať filmy Lóve, U mně dobrý, Polski film či Samotári.

V piatok 6. septembra sa koná už 30. ročník obľúbeného Večerného behu zdravia – Behu vďaky SNP. Pri príležitosti tohto okrúhleho výročia pripravili organizátori jedno veľké prekvapenie. Zoskok parašutistov do Zámockého parku, kde je cieľ trate.

Ďalej: KamVen na Záhorí

V Malackom kaštieli pokračuje výstava poľovníckych trofejí, ocenení a ukážok zvierat nielen zo Záhoria, ale aj z Vysokých Tatier. Výstava potrvá do 15. septembra. Potom ju vystrieda výstava s názvom Z vtáčej perspektívy k detailu. Pôjde o výstavu makiet malackých budov doplnenú leteckými fotografiami mesta zhotovenými len pred mesiacom.

Aj v septembri môžete absolvovať prechádzku Zámockým parkom so sprievodcom. Jesenný Zámocký park bude určite nádherný a prechádzky budú mať svoje čaro. Prechádzky sa konajú každú sobotu so začiatkom o 13.45 h pred Malackým kaštieľom. Počas prechádzok sa dozviete, ako vyzeral Zámocký park v minulosti, ako a na čo ho využívali Pálfiovci, ale tiež aké vzácne dreviny tu rastú. No a dozviete sa aj to, kedy zmizla koniareň či strelnica, ktoré tam voľakedy boli.

Na svoje si prídu i milovníci divadla. Od 11. do 14. septembra opäť zavíta do Malaciek Festival Zejdeme sa na hambálku. Tento rok sa po prvýkrát presunie aj mimo divadla – na ulicu, kde sa bude konať Hambáljarmok. Bude sa tam variť na čerstvom vzduchu, pričom nebude chýbať divadlo, hudba, stánky, herci a veľa hambálkovskej vtipnej kaše. Dokonca sa pokúsime o rekord v jej jedení. A na divadelných doskách sa predstavia aj Radošinci.

Toto sú len niektoré z podujatí, ktoré sa v Malackách konajú v septembri.

Michaela Janotová


.