Závodčan Martin Vrablec dostáva v posledných futbalových stretnutiach ŠK Slovana priestor. Naložiť s ním chce čo najlepšie.

martin-vrablec-sk-slovan-zdroj-skslovancom-foto-mg

Po náročných dvojzápasových týždňoch prišiel čas aj na menší oddych. Túto príležitosť poskytla reprezentačný prestávka, no ani počas nej nechcú slovanisti vypadnúť zo zápasového tempa. Ako je známe, práve preto okorenil tradičné tréningové dávky priateľský súboj so Spartou Praha (stretnutie sa skončilo našou prehrou 0:1).

„Zápas dá vždy viac ako aj najlepší tréning,“ myslí si Martin Vrablec, ktorý dostal príležitosť odohrať proti českému rivalovi celých deväťdesiat minút a dodáva: „Zvlášť s takýmto kvalitným súperom ide o nenahraditeľné skúsenosti.“

Od vzniku samostatného Slovenska síce ubehlo už veľa vody a vyrástli nové generácie tak futbalových fanúšikov, ako aj futbalistov, no na tradičné derby proti Sparte Praha sa nezabudlo. Výber oponenta na priateľský súboj určite nebol náhodný a voľba pražského tímu sa ukázala ako dobrý ťah.

martin-vrablec-sk-slovan-futbal

„Rivalita bola na ihrisku naozaj cítiť. Niet sa čomu čudovať, veď proti sebe nastúpili federálni rivali. Navyše, ide o najznámejšie kluby z Česka a Slovenska,“ povedal na margo atmosféry počas stretnutia Vrablec.

Ponúknuté šance si váži
Nabitá obrana Slovana ponúka málo príležitostí presadiť sa, a preto je každý štart pre mladého futbalistu cennou skúsenosťou. Po zmene trénera sa uchádza menej príležitostí aj Kristiánovi Kolčákovi, naopak vpred sa predral Branislav Niňaj. Zabudnúť pritom nemožno ani na Miloša Josimova, ktorý je dočasne mimo hry. Počas prvého pohárového stretnutia ale nastúpil do hry aj ďalší kandidát – Martin Vrablec. Fakt, že dvadsaťjedenročný bek by rád vystužil naše zadné rady sa ukázalo aj jeho nomináciou proti Sparte.

sk-slovan-martin-vrablec-futbal

„Tieto príležitosti vnímam pozitívne a som veľmi rád, že mi tréner dal šancu aj v takomto ťažkom stretnutí. Budem sa snažiť, aby som nesklamal jeho dôveru a vypýtal si šancu aj v lige,“ znejú odhodlané slová hráča s číslom 28.

Nuž a aké sú reálne šance mladíka presadiť sa v belasom kádri? „V Slovane je vždy veľká konkurencia, nič iné nemožno očakávať. Ja som rád za každú šancu a každý moment na ihrisku. Musím iba makať a čakať na svoju príležitosť,“ povedal na záver Martin Vrablec.
Autor: jiv, Foto: M. Gasidlo
Uverejnené na oficiálnej stránke skslovan.com.


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

BM Salon EV