V sobotu 1. mája 2010 od 18.45 sa v sieti multikín CINEMAX uskutoční ďalší zo série priamych prenosov operných predstavení v rámci projektu Metropolitan Opera: Live in HD. Na programe je tentokrát opera Gioachina Rossiniho Armida v troch dejstvách.

V mýtickom príbehu čarodejnice Armidy, ktorá na svojom ostrove zadržiava zakliatych mužov, zažiari mimoriadne talentovaná, obľúbená a krásna americká sopranistka Renée Fleming. Spolu s ňou sa v inscenácii opery predstaví šesť neobyčajných tenorov ako Lawrence Brownlee (Rinaldo), Bruce Ford (Goffredo), José Manuel Zapata (Gernando), Barry Banks (Carlo) a Kobie van Rensburg (Ubaldo). Orchester diriguje Riccardo Frizza. Režijnú taktovku prevzala slávna operná režisérka Mary Zimmermann, ktorá tento príbeh označila za „bohato epický a vizuálne neobyčajne pôsobivý skrytý poklad“.

“Toto je show pani Reneé Fleming. Armida rozhodne patrí do Metropolitnej opery a miesto v nej má tá správna hviezda!“ New York Times

Čo je projekt Metropolitan Opera: Live in HD?
Prenosy Metropolitan Opera: Live in HD sú kombináciou vrcholného operného umenia s najmodernejšími technológiami. HD (High Definition) kvalita, v ktorej sa prenos uskutočňuje, vysoko prevyšuje kvalitu formátu DVD. Zážitok výrazne umocňuje priestorový šesťkanálový zvuk 5.1. a dokonalá kamera, ktorá návštevníkom kina sprostredkúva perspektívu a detaily, aké neuvidia ani diváci na najlepších miestach priamo v Metropolitnej opere. Unikátne zábery tak dotvárajú mozaiku plnohodnotného umeleckého zážitku, ktorý je výsledkom interpretačného umenia spevákov a hudobníkov a profesionálne zvládnutého filmového remesla. Divadelné predstavenia sa tešia veľkej obľube nielen u bežných divákov, kvalitu nadšene prijíma aj odborná verejnosť.

Metropolitan Opera: Live in HD na Slovensku

Prvý priamy prenos operného predstavenia Hamlet od Ambroisa Thomasa v tejto sezóne, ktoré si mohli pozrieť aj mimobratislavskí diváci, sa vysielalo 27. marca v ôsmich kinách siete CINEMAX. Od 1. mája sa k nim pridá už aj CINEMAX v Dunajskej Strede. Hoci sa slovenské publikum s operou na plátne ešte iba zoznamuje, prvé reakcie divákov boli viac ako nadšené. V susednej Českej republike projekt existuje už druhú sezónu a prenosy sú natoľko populárne, že vstupenky na ne sú vypredané už týždne vopred. Vstupenky na najbližšie predstavenie v sieti CINEMAX sú už v predaji a záujem medzi divákmi každým dňom narastá.

Kiná participujúce na Metropolitan Opera: Live in HD:
CINEMAX NITRA, CINEMAX DUNAJSKÁ STREDA, CINEMAX TRNAVA, CINEMAX TRENČÍN, CINEMAX SKALICA, CINEMAX ŽILINA, CINEMAX POPRAD, CINEMAX PREŠOV, CINEMAX ŽILINA.

Vstupenky sú v predaji online alebo priamo v pokladni každého multikina CINEMAX.

Pridaj komentár

.
Toto je čítané

V Senici vyhodnotili 39. ročník výtvarnej súťaže Vesmír očami detí

Vo štvrtok (18.4.) sa v priestoroch Záhorského osvetového strediska v Senici konalo…

BM: Ustekana sobota