HC Dukla Senica – HC´07 Detva 6:4 (2:2, 3:1, 1:1)
Góly: 11.Janík (Vaškovič, Surovka) 20.Haring (Vaškovič) 21.Vaškovič (Haring, Jarolín) 33. Sajdl (Kluka) 38. Méry (Kluka, Salajka) 49. Sajdl (Reissmuller, Méry) – 8. Petro (Dolník, Németh), 14. Žilka (Fekiač, Buda), 21. Dolník (Petro, Fekiač), 47. Németh
Počet divákov: 1060

hokej-hc-dukla-senica

Tretí zápas tejto sezóny priniesol súboj tímov, ktoré sa proti sebe stretli v poslednom play-off, keď práve Detva prekvapujúco vyradila víťaza základnej časti zo Senice. Prvá tretina priniesla bojovný hokej na oboch stranách, ale viac z hry mali spočiatku hostia, domáci akoby zaspali úvod zápasu. Boli to napokon aj hráči Detvy, ktorí gólovo udreli ako prví, a to v 8. minúte, keď prudkou strelou spred bránky otvoril skóre Petro. Vyrovnanie prišlo v 11. minúte v presilovke, keď Vaškovič našiel na modrej Janíka a ten strelou pod hornú tyč zavesil na 1:1. Detva však išla do vedenia opäť, keď po zlej rozohrávke domáceho brankára sa puku zmocnil Fekiač, prihral pred bránku Žilkovi a ten pohodlne skóroval do odkrytej bránky. Seničanom sa však podarilo vyrovnať aj po druhý raz, keď po niekoľkých strelách sa puk odrazil k Haringovi a ten pred brankárom nezaváhal a vyrovnal.

Druhá tretina začala rýchlymi gólmi na oboch stranách. Ten prvý prišiel už po 37 sekundách z hokejky Vaškoviča, ale domáci sa dlho z vedenia netešili, keďže Detva okamžite vyrovnala zásluhou Dolníka. V druhej tretine boli Seničania lepším tímom a v prvej časti tretiny si vypracovali tlak, ktorý napokon skončil zaslúženým gólom v 33. minúte, keď po Klukovej prihrávke skóroval Sajdl. Práve Kluka mal veľkú zásluhu aj na piatom senickom góle, keď po jeho peknej prihrávke strelou pod brankárovu vyrážačku zvýšil skóre Méry.

V tretej tretine boli domáci opäť lepším tímom, ale v 47. minúte sa Detve podarilo streliť kontaktný gól, keď po nedorozumení v domácej obrane sa k puku dostal Németh a strelou pomedzi Peksove betóny skóroval. Seničania ale nechceli pripustiť žiadnu drámu na domácom ľade, v 49. minúte na rozdiel dvoch gólov zvyšoval Sajdl, keď sa dostal k odrazenému puku pred bránkou a uzavrel skóre zápasu. Hoci sa Detva pokúšala pridať ešte nejaké góly, domáci ich po strelenom góle už k ničomu nepúšťali a postrážili si víťazstvo na domácom ľade, vďaka ktorému si pripísali ďalšie 3 body a bez straty bodu vedú prvoligovú tabuľku.

Monika Krutá


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

Trnavské rádio Tak akorát 2024