Letná turistická sezóna sa skončila a Skalica opäť hľadá sprievodcov pamiatkami mesta. Na úspešných kandidátov čaká počas budúceho leta zaujímavá práca, vďaka ktorej získajú cenné skúsenosti do života.

sprievodcovia-skalica-primator-skalica-tik-chovanec

Tohtoročná letná turistická sezóna bola pre Skalicu mimoriadne úspešná – prehliadku historických a kultúrnych pamiatok si nenechalo ujsť 33 597 návštevníkov, čo je približne o tri tisícky viac, ako v  predchádzajúcej sezóne. Zásluhu na tom nepochybne majú aj skvele pripravení sprievodcovia pamiatkami, ktorých skalická Turistická informačná kancelária (TIK) vyberá veľmi svedomite. Záujem o túto sezónnu prácu naposledy prejavilo 45 mladých ľudí,väčšinou študentov stredných a  vysokých škôl. Z  nich po vstupnom teste 25 kandidátov na sprievodcovskú funkciuabsolvovalo dôkladné polročné školenie, počas ktorého nadobudlo teoretické a praktické poznatky o pamiatkach mesta.

Polročná príprava čaká aj na tohtoročných záujemcov, ktorí môžu svoje prihlášky do TIK posielať do 25. októbra. Ak prejdú výberom a absolvujú aj 6-mesačnú prípravu, svoje znalosti a schopnosti budú musieť opäť potvrdiť vo výstupnom teste, ktorý bude v slovenskom a jednom cudzom jazyku.

„Záujem o prácu sprievodcu v  Skalici je z  roka na rok väčší, už teraz máme zaregistrovaných asi 15 prihlášok,“ prezradili nám v skalickej TIK.

Sprievodcovia pamiatkami mesta sú za svoju prácu riadne platení, vykonávajú ju od mája do septembra počas piatkov a  víkendov, pričom pre mnohých je táto skúsenosť cennou devízou aj z  hľadiska ich budúcej profesie.

Miroslava Kovaríková
Článok nájdete v aktuálnom vydaní týždenníka Záhorák.

zahorak-objednavka-elektronicka-verzia


Záhorák – elektronická verzia ročné predplatné

Trvanie: 365 dní
Cena: 15 €
Zákazník zakúpením elektronickej verzie týždenníka Záhorák, získava možnosť si sťahovať elektronickú verziu týždenníka v pdf formáte na jeden rok. Cena ročného predplatného elektronickej verzie je 15 € s DPH.

.
Toto je čítané

Úrodu poľnohospodárom na Záhorí ničili mrazy aj dážď

Počasie robilo poľnohospodárom škrt cez rozpočet aj v ostatných dňoch. Takmer júnové…

Lakovanie a Pieskovanie