Závodčania sa v kostole vyzbierali na výstavbu detského ihriska vo Rwande. Do 10 000 kilometrov vzdialenej dedinky Kibuye poslali 660 eur.

ihrisko-rwanda-zavodcania-tomas-rusnak

Rozhodli sa tak pomôcť v aktivitách Závodčana Tomáša Rusňáka, ktorý je v Africkej Rwande ako logista v miestnej nemocnici cez univerzitu sv. Alžbety. “Mojou úlohou je financovať aktivity nemocnice. Nakupovať všetko čo nemocnica potrebuje, objednávať lieky, robiť preväzy pacientom, ale aj pomáhať pri menších operáciach. Poobede hráme futbal, volejbal a podobne.” povedal  pre Záhorí.sk Tomáš v krátkom rozhovore cez Facebook.

ihrisko-rwanda-zavodcania-tomas-rusnak2

Za finančný dar od rodákov z obce Závod mohol vybaviť detské ihrisko futbalovými bránami, rozlišovačkami, volejbalovými loptami a deťom ostalo aj na nové šaty. “Včera som kúpil futbalové dresy pre miestny team, ale to už bolo mimo tohto rozpočtu.” dopľňa Tomáš. Počas rozhovoru odbieha pretože má povinnosti v nemocnici, “prišli pacienti na preväzy.”

ihrisko-rwanda-zavodcania-tomas-rusnak3

Možno by ste mu závideli počasie, no dedinka Kibuye je v nadmorskej výške 2400m, “My tu máme teraz 17°C, ale cez deň sa to vyšplhá na 22°C. V porovnaní s Afrikou tu je ale dosť zima.”

ihrisko-rwanda-zavodcania-tomas-rusnak5

Keby ste chceli prispieť na rôzne rozvojové aktivity, ktoré robí Tomáš Rusňák vo Rwande peniaze môžete poslať priamo na jeho účet: 1204728006/1111.

Rwanda nie je Tomášova prvá Africká misia. Ako misijný dobrovoľník už pomáhal v Južnom Sudáne a Keni. “Ďakujem všetkým darcom a Pán Boh zaplať.” dodáva v krátkom rozhovore.

rwanda-zavodcan-tomas-rusnak


.
Toto je čítané

Zámok v Malackách sa pripravuje na letnú sezónu

Zámok v Malackách alebo Malacký kaštieľ bude od 1. mája do konca…

Lakovanie a Pieskovanie