Malacky , Stupava a Jabloňové sa už túto sobotu (12.10.) zapoja do krajského Jablkového hodovania. Pripravený je bohatý kultúrny program a nespočetné množstvo dobrôt.

jablkove_hodovanie_malacky_otano

V Malackách sa začína hodovať o 9.00 h. v parku pred kostolom na Kláštornom námestí priamo v centre mesta. Okrem jablkových dobrôt je pripravený aj kultúrny program. Hodovanie slávnostne otvoria žiaci základnej umeleckej školy s hymnou jablkového hodovania, ktorú špeciálne pre Malacky napísala pani Dubajová, dlhoročná predsedníčka tunajšieho združenia seniorov. Potom si vypočujeme gitarové melódie v podaní žiaka ZUŠ Martina Kmeca. Na pódiu sa predstaví aj úspešná účastníčka súťaže Česko-Slovensko hľadá Superstar Lucia Adamovičová. Zaspieva aj Simona Rusňáková, Malačianka, ktorú si Jozef Bednárik vybral do semifinále Muzikálového festivalu v Brusne. Atmosféru a možno aj vás roztancujú tanečná skupina Saltatrix a folklórny súbor Macejko.
Na pódiu si zasúťažíme aj v jedení koláčov, najrýchlejšieho jedáka budeme vyberať spomedzi dospelých aj detí. Pre deti je pripravené i maľovanie na tvár, výtvarný ateliér a lukostreľba.
Dovedna 19 stánkarov bude ponúkať jablkové dobroty a darčeky s motívmi jabĺčok. Tohtoročnou novinkou, ktorú si určite nenechajte ujsť, je labužnícky príťažlivý poľovnícky divinový guláš s jablkami, ale napríklad aj teplý jablkový kompót.

Jablkové hodovanie v Jablonovom začína od 15:00 na Terase U Melónka.

V Stupave začína Jablkové hodovanie od 8:00 h na Sedliackom dvore pri Kultúrnom dome v Stupave.
Program:
9:00-10:00h country skupina ATAK
10:30-11:00h O pahltnom hadovi (divadlo MaKiLe) – 1,50 €
11:00-12:00h country skupina ATAK

Vstup na všetky Jablkové hodovania je voľný.


.
Toto je čítané

Bratislavská župa rekonštruuje viaceré mosty v regióne

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začína s rekonštrukciou viacerých mostov. S prácami začal…

Lakovanie a Pieskovanie