V zápase 10. kola sa posledný tím tabuľky Prešov predstavil na ľade druhej Senice.

hokej-dukla-senica

HC Dukla Senica – HC 07 Prešov 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Góly: 31. Šúrek (Méry, Salajka), 43. Salajka (Jarolín) – 38. Krempaský (Prokop)
Počet divákov: 1100

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V zápase 10. kola sa posledný tím tabuľky Prešov predstavil na ľade druhej Senice. V prvej tretine bol tabuľkový rozdiel viditeľný aj na ľade, Seničania boli už od úvodu lepším tímom. Vypracovali si viacero streleckých príležitostí, svojho súpera prakticky do ničoho nepúšťali a Prešovčanov prestrieľali v pomere 17:7, ale ani jedna strela si cestu do bránky nenašla. Skóre teda po prvej tretine zostalo nerozhodné 0:0.

V druhej tretine videli diváci na štadióne v Senici po jednom góle na oboch stranách. Skóre otvorili domáci hráči v 31. minúte, keď sa v pásme k puku dostal Méry, prihral Šúrkovi a ten peknou strelou prepálil brankára Martona. Prvé vylúčenie zápasu prišlo až v 37. minúte, keď na trestnú lavicu odišiel domáci Gula. Túto presilovku sa podarilo hosťom aj využiť, keď po Prokopovej prihrávke zavesil Krempaský a vyrovnal na 1:1.

Na začiatku tretej tretiny hrali domáci krátku presilovku 5 na 3 a následne takmer 4-minútovú presilovku o jedného hráča. Tú sa im nakoniec podarilo aj využiť, keď v 43. minúte našiel Jarolín pred bránkou Salajku a ten nezaváhal a vrátil vedenie na stranu Dukly. Do konca zápasu sa už skóre nezmenilo, aj keď šance boli na oboch stranách. Tú najväčšiu na strane Prešova spálil Halás, keď po faule nedokázal premeniť nariadené trestné strieľanie. Na konci tretiny ešte hostia hrali power play, ale nakoniec bez gólu, preto Seničania zaslúžene zvíťazili a pripisujú si do tabuľky ďalšie 3 body.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: My sme dnes nehrali dobre. V prvej tretine sme nepremenili vyložené šance a potom sa hra vyrovnala. V niektorých častiach bol súper aj lepší a my sme so šťastím ubránili výhru 2:1. Troška sa nám vytrácajú kľúčoví hráči, ktorí by mali mužstvo ťahať. Som ale pevne presvedčený, že sa to otočí a budeme hrať lepšie. Musíme niečo zmeniť v našom systéme, zjednodušiť hru, nesmie to byť z našej strany také upracované.

Branislav Kohutiar, HC Prešov 07: Chlapcom som povedal po zápase, že môžeme byť nazlostení na to, že sme v Senici prehrali a nebodovali, ale za predvedenú hru môžeme odchádzať so vztýčenou hlavou. Chlapci hrali od prvej do poslednej chvíle, bojovali o body. Škoda, že sme v závere tretej tretiny nepremenili trestné strieľanie, vo veľkej šanci Krempaský netrafil bránu, v power play Prokop netrafil poloprázdnu bránu a nedostali sme tak zápas do predĺženia. Chlapci si za predvedenú hru zaslúžia pochvalu. Nevyjadroval som sa doteraz k rozhodcom, ale chcel by som sa vyjadriť. V Považskej Bystrici dostal náš hráč za bránenie súpera a škrtnutie mu do tváre 5+DKZ, vzápätí bol náš hráč po odpískaní narazený na mantinel, zošívaný a bolo mi od pánov rozhodcov povedané, že sa sám udrel o plexisklo. Video mi však potvrdilo, že hráč bol faulovaný. Domáci zápas proti Michalovciam sme hrali vkuse šesť minút päť na tri. Dnes bolo počas našej presilovej hry päť na štyri čisté podrazenie nášho hráča, ale nám rozhodcovia jednoducho presilovú hru päť na tri nezapískajú. Som trochu rozhorčený, pretože si myslím, že v niektorých momentoch aj toto poškodí mužstvo. Doteraz som sa k rozhodcom nevyjadroval, sťažnosti dávať nebude. Poučený som, aj som sťažnosti na rozhodcov dával, ale jednoducho to nepomôže. Nepískal rozhodca dnes zle, ale v rozhodujúcich okamihoch, keď mal pískať faul na päť na tri v prospech súpera, neodpískal ho. Keď má rozhodca meter rovnaký 40 minút, tak nech ho má rovnaký aj 60 minút.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

Polícia pátra po 53-ročnom Jackovi z DSS Moravský Svätý Ján

Senickí policajti hľadajú nezvestného, 53-ročného muža z okresu Senica. Podľa informácií polície…

BM Salon EV