V minulých dňoch na školskom dvore MŠ Moravský Sv. Ján začal horieť olympijský oheň, vztýčili sa olympijské vlajky(ručne vyrobené) a s vervou sme sa pustili do súťaženia.

jesenne-dni-materska-skola-moravsky-svaty-jan

 

Počasie nám prialo a slniečko zoslalo i pár jesenných lúčov. Do olympiády sa zapojili všetky deti a každý sa snažil splniť čo najlepšie určené disciplíny. Výnimkou snáď boli naši najmenší, ktorým sa úspešne darilo sem-tam bojkotovať pravidlá súťaží. Občas vybočili z trasy a dokonca zamiešali karty i v susedných triedach, keď svoj osobitý štýl vniesli do ich plnenia disciplín. Ale čo! Veď na budúci rok to bude už lepšie. A keď už spomíname tých najmenších, tak nedá mi, aby som vám neprezradila, že najmenší príjemne prekvapili v skoku vo vreci. A tiež sme možno objavili talent v skoku do diaľky. Ale to čas ukáže. Záver olympiády patril ako vždy maratónu. Všetci dobehli bez pádu a s veľkou rezervou. Každý z detí dostal medailu a s veľkým hurá sme ukončili olympiádu.

jesenne-dni-skolka-moravsky-svaty-jan-materska

Klaun, snehuliak, ježko, slimák, maco a iné bytosti zavítali na školský dvor MŠ. Samozrejme nie ozajstné. To dyňové hlavy sa zahrali na niekoho iného a veselo sa škerili na okoloidúcich. Už len čakali kedy sa v nich rozsvietia sviečky, aby večer vynikla ich krása a čaro. Tie dyne sa len tak neprikotúľali na školský dvor. Priniesli ich rodičia. Keďže deti nemôžu narábať s nožíkom, určite veľký podiel na výtvore majú práve tatkovia a mamičky. Deti sa však mohli spolupodieľať na dotvorení dyňových hláv napríklad s prírodninami. Dúfam, že rodičom sa pri tejto kreatívnej činnosti zastavil čas a vrátili sa do detstva. A to je celkom fajn pocit. A tiež je super pre deti, keď môžu spolu s rodičmi niečo tvoriť. A možno i toto je jeden z dôvodov tejto akcie. Aby sme si našli jeden pre druhého čas a aby sme sa nechali detsky uniesť a zabudli na každodenný stres. Pri takejto činnosti vzniká krásny okamžik a veď z okamžikov je sám veľký život.

sarkan-jesenne-dni-materska-skola-moravsky-svaty-jan

Šarkanov, ktorí doobeda čučkali v skrinkách sme vypustili do vzduchu. K dobrému letu šarkanov nám dopomohol kamarát vietor, ktorý ich podržal vo výške čo najdlhšie.

Viera Gajdová


.
Toto je čítané

Minulý týždeň zasahoval záchranársky vrtuľník na Záhorí trikrát

Počas minulého týždňa trikrát zasahoval na Záhorí vrtuľník leteckej záchranárskej služby ATE.…

Trnavské rádio Tak akorát 2024