POZOR článok obsahuje video nevhodné pre maloleté deti a slabšie povahy! Na ranči pri Veľkých Levároch oslavovali v utorok (15.10.) moslimovia z Rakúska svoj sviatok Íd al-adhá, ktorého súčasťou je aj obetovanie zvierat.

Správu priniesol Čas.sk.  Zvieratá sa zabíjali prevažne nožom. Pred rančom parkovalo niekoľko desiatok áut s rakúskymi evidenčnými číslami. Podľa našich zistení to nebolo po prvý krát. Zvieratá na ranči vo Veľkých Levároch na tento sviatok vychovali.

Majiteľ ranča pre Nový Čas povedal, že má všetky povolenia.  Zamestnanec ranča dodal, „Moslimovia majú veľký sviatok. Zvieratá si zväčša chcú zabiť sami,“  Podľa organizácie Sloboda zvierat sa každé jatočné zviera pred usmrtením musí zbaviť vedomia. Je to stav, keď je zviera omráčené a vlastne necíti bolesť pri usmrcovaní.

novy-cas-sk-velke-levareFoto: Jaroslav Taldík, Čas.sk

Sviatok Íd al-adhá
Sviatok obete je náboženský sviatok, ktorý slávia moslimovia a drúzi. Veriaci sa počas neho modlia k Bohu a obetujú mu rôzne zvieratá, najčastejšie ovce alebo kozy. Ide o pripomienku na Ibrahimovu obeť barana Bohu. Tento rok tento sviatok pripadol na utorok 15. októbra.

Nový Čas neútočí na žiadne náboženstvo, zaujímalo ho, či je takéto zabíjanie zvierat na Slovensku legálne. Správu uverejnil Čas.sk.


.
Toto je čítané

Malackí mestskí policajti zachránili defibrilátorom život

Mestská polícia v Malackách v piatok 26. apríla prijala oznam zo záchrannej…

Lakovanie a Pieskovanie