Liptáci chceli potvrdiť stúpajucu formu. Už po 25 sekundách mohli vyhrávať, ale Matejka neuspel pred Peksom.

hokej-hc-dukla-senica

MHk 32 L. Mikuláš – HC Dukla Senica 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Góly: 43. Mezovský (Devečka, Kubovčík), 60. Bakoš (Kuric, Leskovjanský) – 17. Mikolášek (Vaškovič, Salajka), 26. Salajka (Šedivý, Jarolín), 30. Sajdl (Reissmüller, Méry)
Počet divákov: 290

Komentár k zápasu / autor: František Fussi, MHk 32 Liptovský Mikuláš
Liptáci chceli potvrdiť stúpajucu formu. Už po 25 sekundách mohli vyhrávať, ale Matejka neuspel pred Peksom. V 4. minúte bol vylúčený Gula, Stopercentnú šancu zahodil Marcinko. Ešte v tej istej presilovke Liptákov sa mohli presadiť Záhoráci, Palko na dvakrát podržal domácich. Liptáci potom hrali presilovku o dvoch hráčov, ale po pätnástich sekúndách ju zrušil zbytočným faulom Kubovčík. V hre štyroch proti štyrom sa presadil Mikolášek a dostal hostí do vedenia.Záhoraci začali ovládať hru, ktorú využili v 26. minúte, keď po sedemnástich sekundách využili presilovku o dvoch hráčov – 0:2. V polovici zápasu Sajdl zvýšil vedenie hostí na 0:3 a zdalo sa, že je všetko rozhodnuté. Liptáci však sa nevzdávali a keď v 43. minúte Mezovský znížil, všetko bolo inak. Domáci vyvinuli veľký tlak, ktorý sa vyvrcholil trestným strieľaním v 58. minúte za hodenie hokejky brankárom hostí. Poliaček však neuspel. Liptáci odvolali brankára a Bakoš znížil na 2:3!!! Vartovník zbytočným faulom 23 sekúnd pred koncom zahatal nádej Liptákov na vyrovnanie.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Milan Hovorka, MHK 32 Liptovský Mikuláš: Myslím, že sme hrali s favoritom vyrovnané stretnutie. Aj keď sme prehrávali 0:3, dokázali sme v poslednej tretine zmobilizovať sily a znížiť na 2:3. Škoda, že sme nepremenili trestné strieľanie v tretej tretine, mohlo to byť pre nás ešte prijateľnejšie. Okrem malých chýb, kedy sme dostali góly, boli sme podľa môjho názoru Senici vyrovnaným súperom a možno mal byť náš výkon okorenený ziskom nejakých bodov. Ináč nemám chlapcom v podstate čo vyčítať.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Myslím si, že prvé dve tretiny sme boli jasne lepším tímom, čomu nasvedčoval aj výsledok po druhej tretine, keď sme viedli 3:0. Tretiu tretinu sme nehrali len proti snaživým domácim, ale aj proti rozhodcovi, ktorý nás asi sedemkrát vylúčil, z toho trikrát do päť na tri a ešte odpískal vymyslené trestné strieľanie. Treba si z toho zobrať aj pozitívum, že aj takí ľudia sú ešte v hokeji, aspoň sme si natrénovali hru v oslabení. Chlapcom ďakujem za výkon, boli sme lepší a vyhrali sme zaslúžene.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u…

3D filamenty 2023