V nedeľu krátko po polnoci vyhasol život len 18 ročnej mladej ženy na diaľnici D2. O hodinu neskôr vyhasol pri Senici život 19 ročného mladíka.

nehoda-senica-hlboke-2

Senickí policajti vyšetrujú tragickú dopravnú nehodu, pri ktorej vyhasol život len 19 ročného mladíka. K nehode došlo v nedeľu v noci, o 01.20 h, na ceste tretej triedy medzi obcou Hlboké a Senica. Pri prejazde tiahlou ľavotočivou zákrutou zišiel 22 ročný vodič Škody Felícia mimo cestu, kde narazil do stromu. V dôsledku nárazu sa auto prevrátilo a zostalo na streche. 19 ročný Patrik zo Senice utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol. Jeho 22 ročná sestra Laura utrpela zlomeniny a poranenia, z ktorých sa bude liečiť minimálne dva mesiace. Ďalší spolujazdec, 22 ročný David z Dojču sa zranil ľahko. Vodič Felície sa pri nehode nezranil, polícia vykonala u neho dychovú skúšku na alkohol, ktorá bola negatívna. Príčiny a okolnosti dopravnej nehody polícia vyšetruje, vyšetrovateľ kriminálnej polície začal trestné stíhanie z prečinu usmrtenia.

Ďalej: Na diaľnici D2 zomrela v nedeľu pri nehode mladá žena

nehoda-senica-hlboke

Zo štatistík za 9 mesiacov tohto roka vyplýva, že mladí vodiči (od 18 do 29 rokov) v rámci Trnavského kraja spôsobili 259 dopravných nehôd z celkového počtu 899. Je to takmer jedna tretina. Polícia apeluje na dodržiavanie pravidiel cestnej premávky. Získaním vodičského oprávnenia sa z mladého človeka nestane automaticky dobrý vodič. Na získanie dostatočných zručností je potrebné jazdiť nejaký čas so skúseným vodičom. Mementom by malo byť nepreceňovať svoje sily, sústrediť sa na jazdu a dostatočne sa venovať riadeniu. Mať na mysli, že auto sa v sekunde môže zmeniť na zabíjajúcu zbraň. Zábava mladých ľudí sa tak často môže otočiť na tragédiu, ktorú môžu mať pred očami po zvyšok života.

Ďalej: Letecká záchranná služba zasahovala pri obci Láb

Martina Kredatusová


.
Toto je čítané

V Rohožníku nahlásili bodné poranenia u viacerých osôb, jeden muž je mŕtvy

V bytovom dome v Rohožníku v okrese Malacky nahlásili bodné poranenia u…

Trnavské rádio Tak akorát 2024