Nejednému obyvateľovi Moravského Svätého Jána roky vŕtalo v hlave prečo uvádzajú železniče v cestovonom poriadku a v hlásení na staniach ich zastávku ako Moravský Ján.

zeleznicna-zastavka-moravsky-svaty-jan-vlak

Zmeniť sa to rozhodol Daniel Polák z Bratislavy, ktorý ako píše “Denne týmito vlakmi chodia “Jaňané” a denne stoja na hlavnej stanici v Bratislave a nikomu z nich to nevadilo, že ich obec takto volajú?… Až som to musel riešiť ja “paštikár”, ktorý sa na tej stanici objaví raz za sto rokov?”

Rozhodol sa preto napísať na Okresné riaditeľstvo Železníc Slovenskej republiky Trnava a dostal nasledovnú odpoveď, “Prešetrením Vášho podnetu bolo zistené, že v informačnom zariadení v Železničnej stanici Bratislava hl. st., ktoré je riadené počítačom, je nesprávne zadaný názov zastávky Moravský Svätý Ján. Požiadali sme dodávateľa softvéru o opravu informácie, čo prisľúbil vykonať najneskôr pri zmene grafikonu. Ak sa táto závada vyskytuje v iných staniciach, bude oprava vykonaná všade. V časti tabúľ v osobných vlakoch sme upozornenie postúpili Železničnej spoločnosti Slovensko a.s.,” napísala Elena Wolzbergerová z kancelárie riaditeľa ŽSR OR Trnava.

Nový grafikon na roky 2013/2014 vstúpi do platnosti 15. decembra 2013.


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

Lakovanie a Pieskovanie