Digitalizácia kín pripravila v roku 2012 klasické kamenné dedinské kiná na Záhorí o možnosť premietať filmy. Premiatacie stroje tak už slúžia len ako dekorácie premietarní.

snow-film-fest-moravsky-svaty-jan-filmovy-festival-2013-web

Šanca na digitalizácia malých kín je na Záhorí pre jej finančnú náročnosť a naslednú nerentabilnosť minimálna. Ostáva tu však ešte jedna možnosť ako aspoň s času na čas oživiť premietanie v kamenných kinách na Záhorí, a to organizovanie menších filmových festivalov, ako je tomu už tretím rokom aj v Moravskom Svätom Jáne.

Raz ročne sa tu pomocou premietania cez projektor organizuje filmovým festivalom plný špičkových filmov extrémneho lyžovania, zimného lezenia, skialpinizmu a ďalších extrémnych zážitkov a športov. Tento rok niesol festival názov Tierra SNOW FILM FEST a okrem Moravského Svätého Jána ho uvidia diváci ešte v 46 mestách na Slovensku a 140 mestách v Českej republike. 

Filmová prehliadka si v kine Morava v Moravskom Svätom Jáne nenechalo ujsť v sobotu (26.10.) 39 divákov. Ak ste festival  Tierra SNOW FILM FEST z akýhkoľvek príčin nestihli tak si ho budete môcť na Záhorí pozrieť ešte v kine Záhoran Malacky (8.11.), v kinách Cinemax Skalica (12.11.) a v Penzióne “U Tatu” v Dojči (23.11.).

snow-film-fest-2013-moravsky-svaty-jan


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú najžiadanejší montážni pracovníci

Ku koncu marca 2024 bolo v okrese Senica evidovaných 1753 a v…

3D filamenty 2023