V stredu večer (6.11.) zadržala polícia v Senici počas medzinárodnej protidrogovej akcie 1,2 tony prekurzorov na výrobu extázy. Policajti prekazili kšeft s látkou na výrobu extázy za najmenej 60 mil eur!

Išlo o medzinárodnú policajnú akciu 7 členských krajín Európskej únie, ktorej súčasťou bola aj Slovenská republika. Partnerské protidrogové služby týchto krajín zorganizovali monitorovanie tranzitu veľkého množstva drogových prekurzorov v rámci kontrolovanej dodávky z východnej Ázie do západnej Európy.

Komunikáciou slovenských orgánov polície so zahraničnými partnermi bolo zistené, že miestom vyskladnenia drogových prekurzorov je Senica. Policajti národnej kriminálnej agentúry našli sklad, v ktorom sa dlhšiu dobu uskladňovali drogové prekurzory. Následne sa prebaľovali do menších transportných balení a štítkovali falošnými (nepravdivými) etiketami. Tieto mali zastrieť skutočný obsah zásielok, keďže nápisy etikiet obsahovali názvy legálnych chemikálií.

sklad-drog-senica-extaza

Po zadokumentovaní miesta činu a výsluchoch dvoch zadržaných cudzincov, boli osoby prepustené na slobodu. V uvedenej veci naďalej prebieha rozsiahle vyšetrovanie, do ktorého sú zapojené zahraničné policajné a justičné orgány.

Ako informovala hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová počas slovenskej časti medzinárodnej operácie policajti zaistili 1,2 tony drogového prekurzoru určeného na výrobu extázy. Z takéhoto množstva prekurzoru by sa dalo jeho chemickou premenou vyrobiť zhruba 750 kilogramov drogy. Z uvedeného množstva by bolo možné vyrobiť zhruba 10 – 12 miliónov tabliet extázy. Hodnota takéhoto množstva drog sa na čiernom trhu pohybuje od 60 do 90 miliónov eur v závislosti od koncentrácie účinnej látky a dopytu.

Zdroj: cas.sk, ta3.com


.
Toto je čítané

V Holíči ocenili bojovníkov o občianske a náboženské slobody

Kostol sv. Martina v Holíči sa stal 29. apríla dejiskom vzácnej udalosti.…

BM Salon EV