Priebeh volieb na Záhorí je pokojný no s veľmi nízkou účasťou. Odovzdať svoj hlas môžu všetci Záhoráci až do 22:00h. Po uzavretí volebných miestností budeme uverejňovať postupne výsledky.

19:00h| Volebná účasť na Záhorí sa dostáva k 10%
K volebným urnám chodia prevažne starší ľudia. Mladých voľby nelákajú: “Nebola som voliť lebo ma to nezaujíma.” povedala Nikol. Filip zo Sekúľ nešiel tiež k volbám, chcel ísť s rodičmi, a kedže nešli oni nebol ani Filip. Dominika nám v rýchlej ankete povedala “Nebola som, lebo som nestihla.”. Andrej tiež nebol voliť “Je mi to úplne jedno.” “Nebola som voliť, nejako som nesledovala ,kto, čo a ako slubuje.” dodala v rýchlej ankete Andrea.

volby-do-vuc-kuty-volebna-miestnostVolebná miestnosť v Kútoch

17:30h | Ochutnávka slivovice v Uníne prilákala voličov k voľbám
Pri príležitosti 70.výročia pálenice v Uníne sa konala v kultúrnom dome ochutnávka 544 vzoriek prevažne slivovíc. Ako pre agentúru SITA uviedla predsedníčka volebnej komisie Ľudmila Reháková ochutnávka destilátov účasti vo voľbách neuškodí, skôr naopak.

16:30h | Vo volebnej miestnosti v Malackách museli stiahnuť volebné plagáty
Jedna z troch obvodných volebných komisií v okrese Malacky zaregistrovala jeden podnet z okrskovej volebnej komisie. Išlo o propagačné materiály jedného z kandidátov, ktoré sa objavili vo volebnej miestnosti.

volby-vuc-2013-trnavsky-krajVolebná miestnosť v Moravskom Svätom Jáne

13:30h | Nízka volebná účasť
V Moravskom Svätom Jáne prišlo voliť zatial len 63 voličov z 1711 opravnených. Daždivé počasie voľbám veľmi nepraje.

13:00h | Kandidáti už prichádzajú k urnám od rána
Ako prvá odvolil akrátko po 9 hodine Monika Flašíková-Beňová. Pavol Frešo volil krátko po desiatej. Oskar Dobrovodský pôjde voliť o 15:00 a Daniel Krajcer okolo 16-tej hodiny. V Trnavskom kraji už má odvolené Ivan Uhliarik.

aktualne_informacie_foto_video

Ďalej: Zoznam kandidátov a rozhovory – voľby do VUC 2013

Prečo ísť dnes voliť? VÚC rozhoduje aj o:
Všeobecných lekárov, ich ordinačné hodiny či poplatky majú pod palcom župy. 1,14 mld. € je suma, s ktorou VÚC každý rok hospodária. Stredné školy patria do ich pôsobnosti. Samosprávne kraje rozhodujú o ich zriadení, zlúčení či zrušení. Opravy ciest II. a III. triedy musia robiť a platiť práve VÚC. Domovy sociálnych služieb sú jednou z kľúčových oblastí, o ktorých župy rozhodujú.


.