VIDEO v článku! Kompletné výsledky, komentáre a tabuľka futbalových súťaží mužov Západoslovenského a Oblastného futbalového zväzu Senica – po jesennej časti. Máte video alebo foto z futbalu? Zašlite nám ho na info@zahori.sk.

5 liga západ – Západoslovenský futbalový zväz
Jacovce – Šaštín 3:0 kontumačne
Hostia zavolali domácim funkcionárom pol hodinu pred úvodným výkopom, že pre údajnú chrípku v mužstve do Jacoviec nepricestujú. Zápas sa zrejme skontumuje v prospech domáceho celku.

Oreské – Radošina 1:0 (0:0)
Stretnutie hrané na blatistom teréne prinieslo viacej boja než technického futbalu. Prvý polčas bol vyrovnaný, v tom druhom ukázali domáci viacej snahy po víťazstve a v 68. minúte streli svoj vedúci gól A. Balážom, po ktorom mali ešte dve dobré šance, no stav nedokázali meniť podobne ako hostia, ktorí v závere mali minimálne na gól. Domáci ale nakoniec doviedli stretnutie do víťazného, a najmä trojbodového, konca.
Gól: 54. A. Baláž
ORESKÉ: Bernát – A. Ferik, A. Baláž, Kralovič, Bezúch, A. Hrbatý, Starych, Hlatký, Mikuš, Rampáček, Kliment (Regásek)
RADOŠINA: Rybnikár – J. Jankovič, Ďaďan, Turčan, D. Jankovič, Ma. Piršel, Jančovič, Horváth, Vičan, Grznár, Halás (Čambor, J. Piršel)

Horné Orešany – Gbely 6:0 (1:0)
Domáci začali stretnutie na ťažkom teréne ťažkopádnejšie, ich jediný gól padol z kopačky Bačíka až pred polčasom. V tom druhom sa domáci ale rozstrieľali a jednogólový náskok dorovnali do poltucta. Najprv skóroval v 53. minúte Blažo, tretí gól pridal v 61. minúte Raschmann a o štyri minúty neskôr sa pridal Malacký, aby po dvoch minútach pridal na 5:0 svoj druhý zápasový gól Blažo. V 76. minúte videl červenú kartu Mackura z celku hostí za faul v pokutovom území, no nariadený pokutový kop domáci hráč nepremenil. Skóre zápasu i jesene uzavrel v 90. minúte hrajúci tréner Hadviger.
Góly: 53. a 67. Blažo, 45. Bačík, 61. Raschmann, 65. Malacký, 90. Hadviger.
ČK: Mackura (Gbely, za faul na protihráča).
H. OREŠANY: Smolek – Malacký, Drozda, Malý, Krchnár, Blažo, Kondrček, Ryšavý, Raschmann, Hadviger, Bačík.
GBELY: Kling – Bolebruch, D. Karas, Kollár, Zajíček, M. Karas, Žáček, Šúrek, Eisner, Dvořák, Kratochvíl .

Boleráz – Borský Mikuláš 4:2 (3:0)
Začiatok stretnutia bol vyrovnaný, no postupne domáci preberali taktovku a po viac ako polhodine hry začali padať aj góly, hoci zopár šancí už mali aj predtým. Skóre otvoril v 34 minúte J. Daniš krížnou strelou k tyči, druhý pridal v 39. minúte Srnec, keď po lopte od Šmidoviča skóroval do prázdnej brány a tretí do polčasu pridal po rohu hlavou M. Daniš. Druhý polčas sa síce zväčša už hral na jednu bránu, no hostia predsa len v 68. minúte urobili rýchly útok a Maca strelil prvý gól hostí. Chybu domácej obrany využil v 82. minúte Vaniš a znížil na nepríjemných 3:2. Hostia mohli v závere aj vyrovnať, pribrzdil ich však Humelov gól hlavou v 85. minúte a domáci potom už výsledok udržali. Vzhľadom na počasie sa hralo rezko, bez zbytočných prerušení a aj diváci si prišli na svoje. Bola to dobrá bodka za sezónou.
Góly: 34. J. Daniš, 39. Srnec, 42. M. Daniš, 85. Humel – 68. Maca, 82. Vaniš.
BOLERÁZ: D. Miškovič – P. Daniš, Dráb, Mackovčin, Ma. Daniš, Mi. Daniš, Zajíček, Humal, J. Daniš, Srnec, Šmidovič (Blažko, Lehotský, Hrebík).
B. MIKULÁŠ: Bednár – Ondriska, Kassay, Vaniš, Lipár, Cintula, Černý, Burian, Macek, T. Vanek, Maca (M. Vanek, Butaš).

Krakovany – Trebatice 2:2 (1:1)
V Krakovanoch početná divácka kulisa videla zaujímavé derby stretnutie. V jeho úvode začali lepšie domáci, Ondrejkovi však lopta odskočila a hlavičku Kališa vytisol Valovič spod brvna. V 35. minúte Strecký napriahol a jeho prudká strela skončila v sieti – 1:0. Líder však vzápätí vyrovnal, keď po situácii zaváňajúcej postavením mimo hry dorazil loptu do siete Herceg – 1:1. Po polčase prevzali hostia réžiu stretnutia, vypracovali si tri dobré a najmä gólové šance, no skórovať sa im podarilo až v 57. minúte Halásom, ktorého hlavička šla presne k žrdi – 1:2. Potvrdenie mal na kopačke Klas, no z päťky prekopol a tak v záverečnej desaťminútovke sa domáci pokúšali vyrovnať. Príležitosti Ondrejku a Kubrana však Valovič kryl. Gól domácim priniesol až nadstavený čas, kedy po rohovom kope domáci bankár Grežo podporujúci útok svojich sa vrátil do päťky hostí a z jeho lopty sa v skrumáži najlepšie zorientoval Ďuračka a vyrovnal. Čím zachránil domácim cenný bod.
Góly: 35. Strecký, 90+ Ďuračka – 36. Herceg, 57. Halás.
KRAKOVANY: Grežo – Strecký, Ondrejka (Pavlovič), Kubran, Koyš (Poláčik), Kališ, Hornák, Bokor, P. Sedlák, Grivalský, Ďuračka.
TREBATICE: Valovič – Zemko, Vlado, Kapusta, Herceg, Směřička, Klas (Bratský), Horváth (Modrovič), Zelenay (Spál), Líška, Halás.

Zvončín – Mokrý Háj 1:1 (0:0)
Hostia prišli na sobotňajšiu predohrávku s defenzívnou taktikou. Na ťažkom a mokrom teréne, aj keď domáci boli na tom herne lepšie, im dlho vychádzala. Dokonca od 54. minúty Púdelovým gólom viedli 0:1. Domácim síce v závere jesennej časti zlyhali elitní strelci, ale i tak sa v 67. minúte Zvončínu podarilo vyrovnať na 1:1. Aj keď už neboli tri body, vládla v kabíne aspoň spokojnosť so splnenými zámermi. Pred súťažou si totiž mužstvo dalo cieľ uhrať 23 bodov, skutočnosť bola 27.
Góly: 67. Sládeček – 54. Púdela.
ZVONČÍN: Ševčík – Koprna, Bron, Poláček, M. Klenkovič, Dlhý, Sládeček, Magdolen, Stacho, Semanko, Jankovič (Macho, Zelenský).
M. HÁJ: Dohnálek – Sloboda, Šefčík, Chrenka, Karas, Kaprálik, Kolštrom, Hulka, Púdelka, Pobuda, Čermák (Rapant, Šubík).

Petrova Ves – Moravský Sv. Ján 1:3 (1:2)
Hostia boli v tomto stretnutí futbalovejší a na rýchly vedúci gól domácich z 3. minúty, autorom ktorého bol Hlúpik, do polčasu odpovedali dvomi, najprv v 18. a potom v 42. minúte, keď autorom oboch bol Vrábel. V druhom polčase doplnil výsledok na 1:3 v 76. minúte E. Šimonovič. Hostia si zaslúžene odviezli tri body.
Góly: 3. Hlúpik – 18. a 47. Vrábel, 76. E. Šimonovič
P. VES: R. Lánik – Hrubša (Božek), M. Pochylý, Serafín (J. Zifčák), Matula ml., Krbica, Buček, F. Lánik, Hlúpik, Chudý (Čech), Matula st.
M. SV. JÁN: J. Bolf – Vrábel, Vávra, Chvátal, D. Bolf (Hajdin), E. Šimonovič (Juriga), Kudlička, Nemec (F. Chvál), Emrich, Stupavský, A. Šimonovič

Veľké Kostoľany – Hlohovec 1:0 (0:0)
Domáci v derby začali zostra. Už v 1. minúte ušiel Kolár, no mieril vedľa, čo si potom zopakoval aj v 8. minúte. Hostia sa prejavili v 28. minúte Vavrušom, no jeho strelu smerujúcu k tyči domáci brankár vyrazil. V 38. minúte Kinčiho slabá strela neprešla a Polakovičova skončila na bočnej sieti. V druhom polčase P. Troják náprahom presne z 20 metrov zamieril do „šibenice“ a dostal domácich do vedenia – 1:0. V 63. minúte Polakovič opäť iba do bočnej siete, Troják opäť nad a v 83. minúte dokonca hostia trafili vlastnú tyč. Domáci však už tesné vedenie a víťazstvo udržali.
Gól: 57. P. Troják.
V. KOSTOĽANY: Kalaš – P. Troják, Bachňák, Balón, Kinči, Virág, Kolár, Modrovič, M. Troják, Velšic, Urban (Mačica, Molnár, Prosnan).
HLOHOVEC: Zachar – Švihla, Polakovič, Krajčo, Svíba, Vyskoč, Chaláni, Majerník, Broš, Vavruš, Ďuriš (Bihári, Planieta).

Tabuľka po 15. kole:
1. Trebatice 15 12 3 0 38:7 39
2. Boleráz 15 9 2 4 47:21 29
3. Zvončín 15 8 3 4 37:21 27
4. Oreské 15 8 3 4 28:18 27
5. Hlohovec 15 8 2 5 30:17 26
6. Krakovany 15 7 5 3 26:21 26
7. Radošina 15 7 2 6 25:20 23
8. V. Kostoľany 15 7 1 7 25:21 22
9. Horné Orešany 15 7 0 8 26:33 21
10. Gbely 15 6 2 7 21:27 20
11. B. Mikuláš 15 6 1 8 26:41 19
12. Mokrý Háj 15 4 5 6 19:25 17
13. Mor. Sv. Ján 15 5 2 8 26:34 17
14. Jacovce 14 5 0 9 33:42 15
15. Petrova Ves 15 2 1 12 20:54 7
16. Šaštín 14 1 2 11 12:37 5

 

Majstrovstvá oblasti Senica – 15.kolo
TJ Vrádište – FK Cerová 4:1 (3:0)
Góly: 7.a 34.min. Peter Smaženka, 30.a 61.min. Peter Danajka – 80.min. Marek HOLÁSEK.
fkcerova.sk: Na tento zápas sme nastupovali ako favorit a našim cieľom bolo jednoznačne vyhrať a potvrdiť postavenie v tabuľke. Našim súperom bolo posledné mužstvo s jedinou výhrou a tak naša snaha o víťazstvo v poslednom jesennom kole bola logická. Už náš príchod na ihrisko súpera bol nemilý, keď sme zistili, že mužstvo ktorému hrá predzápas dorast má iba jednu kabínu pre hostí. Vrátili sme sa tak o niekoľko rokov naspäť, pričom takéto organizačné problémy majú už všetky mužstvá zabezpečené. Príprava na zápas tak nebola ideálna a zápas sa musel začať s oneskorením.
Veľmi mäkké ihrisko bolo značne poškodené už spomínaným zápasom dorastu a tak jeho kvalita bola veľmi nízka. Bolo síce rovnaké pre obe mužstvá, no domáci sa s tým vysporiadali oveľa lepšie ako naše mužstvo. Domácich hra bola jednoduchá a účelná. Bez akejkolvek náročnej medzihry dostávali loptu na našu polovicu, kde sa veľmi často dokázali presadiť cez našich obrancov. Našich neposlúchali nohy, lopta a v súbojoch sme boli málo dôrazný. Skoro všade sme boli neskôr ako domáci a pred ich bránou sme boli aj málo nebezpečný. Zo šiestich rohových kopov v prvom polčase sme nevyťažili vôbec nič a jedna strela vedľa brány a jedna do priestoru brány súpera nestačila na gól. Domáci v prvom polčase 4x trafili priestor našej brány a 3x skórovali. Mali však ďalšie šance, ktoré nezakončili. V prvom polčase boli aktívnejší, lepšie sa pohybovali a zaslúžene vyhrali. Naše mužstvo jednoznačne v prvom polčase sklamalo!
Náš výkon sa zlepšil v druhom polčase. Mužstvo sa snažilo, bojovalo, no výsledný efekt to neprinieslo. Nič výrazné nám nevychádzalo, naopak šance boli viac na strane domácich, ktorý sa dostávali do otvorenej obrany. Boli sme ďaleko viac aktívnejší v strelbe. Poslali sme 8 strieľ a z toho polovica skončila v priestore brány. Domáci vystrelili na bránu 3x a predsa raz skórovali. Vedenie 4:0 už bolo hrozivé a štvrtý gól utlmil aj našu snahu o obrátenie výsledku. Náš jediný gól prišiel v 80.min. keď center na zadnú tyč od J.Filuša usmernil hlavičkou do siete M.Holásek. Na viac sme však nemali ani síl , šťastia, či umenia presadiť sa. V zápase sme sa tak “dokĺzali” do nezdárneho a asi aj nepríjemne prekvapujúceho záveru. Prehrali sme zápas, v ktorom sme mali dominovať, no nedokázali sme sa prispôsobiť podmienkam, či zmeniť náš styl hry, ktorý nemal šancu na úspech. V zápase sme boli horším mužstvom a po zásluhe sme prehrali. Cerovský divák odchádzal sklamaný a nespokojný.

Stráže – Kúty 3:0 (0:0)
Góly: N. Hubek 2, E. Brunner.
O výborný priebeh a úroveň zápasu sa postarali obe mužstvá. Nechýbali v ňom skvelé výkony obidvoch brankárov (Jakub Herda a Pavol Škoda), ani korenie futbalu v podobe gólov. Už v 3. min. trafil domáci Konečný tyč, Hubekovi a Šefčíkovi zmaril šance Škoda, ktorý v 14. min. zneškodnil aj penaltu Brunnerovi. Streleckú smolu mal hosťujúci Hyránek, ktorý mal aspoň päť dobrých šancí. Proti J. Herdovi sa však nepresadil ani on, ani jeho spoluhráč Pavlák. Góly padali až po prestávke, keď v 50. a 69. min. prekonal Škodu Hubek a v 77. min. poistil víťazstvo domácich Brunner – 3:0. Stráže tak potvrdili svoj jesenný titul. R Pišoja, Ďurica.

Hlboké – Š. Humence 1:1 (1:0)
Góly: 30. Fabian – 59. Matula.
Na ťažkom teréne sa odohral priemerný zápas. O prvý vzruch v zápase sa postaral až v 22. min. Hečko po Štorovej nahrávke, ale Fidermák jeho strelu vyrazil na roh. Ten rozohral R. Morávek a Štorova hlavička len tesne minula pravý horný brány hostí. V 27. min. nepotrestal chybu Fabiana Matula. V 30. min. práve Fabianov nevinný center skončil v sieti prekvapeného Fidermáka – 1:0. Fabian od radosti vyzliekol dres (videl ŽK), za čo ho tréner vystriedal. Hostia pohrozili až v závere polčasu, keď sa po Velického strele vyznamenal domáci brankár Hrušecký. Po prestávke hrali domáci ľahkovážne, čo v 59. min. potrestali hostia, keď po brejku sám Hrušeckého prekonal Matula – 1:1. V 60. min. dostal P. Sekáč ČK a domáci hrali presilovku. V 67. min. mali hostia šancu Hlavenkom, no ten hlavičkoval vysoko nad bránu. V 73. min. spálili svoju najväčšiu šancu domáci Slaný i Mráz. V 79. min. ich napodobnil hosťujúci M. Sekáč, ktorý netrafil odkrytú domácu bránku. V zúfalom a nervóznom závere ani jedno mužstvo už neskórovalo. ČK 0:1 (P. Sekáč). R Dutka.

Radošovce – Rybky 0:4 (0:2)
Góly: Mach 2, Vizváry, Halabrín.
Domáci zo začiatku zápasu nedali z dvoch vyložených šancí gól. Potom po chybách v obrane sa presadili hostia. Po zmene strán sa zápas dohrával, domáci opäť nevyužili nejaké šance, naproti tomu hostia dve zo svojich premenili. R Lapoš, Polakovič. ⋌Tomáš Vacula

Pop. Močidľany – Koválov 1:0 (1:0)
Gól: Sloboda.
Na ťažkom teréne sa hral dobrý futbal. Domáci boli lepším tímom a v 28. min. sa ujali vedenia nechytateľnou strelou Slobodu 1:0. Domáci zahodili ešte niekoľko šancí, nepresadili sa ani Foriška, Krchňavý, Sopúšek, ani Novák. Výkon hostí bol sympatický, no bez strely na bránu. R Rusinko, Cabadaj.

Radimov – Smolinské 6:3 (1:1)
Góly: A. Foriška 3, Drápal 2, Šebesta – Gál 3 (1 z 11).
Domáci začali od začiatku nátlakovou hrou a loptu mali viac vo svojej moci. Hostia zásluhou dobre hrajúceho Gála dvakrát vyhrával. Domáci vyrovnali v 58. min. a o výsledku sa rozhodlo za 10 min. medzi 70. a 80. min. zápasu, keď domáci dali štyri góly. Hostia potom len znížili na konečných 6:3. ČK 0:1 (P. Flajžík).

Vrádište – Cerová 4:1 (3:0)
Góly: Smaženka 2, Danajka 2 – Holásek.
Domácim sa konečne v polčase podarilo vyhrávať, keď predchádzajúce zápasy vždy prehrávali. Hostia znižovali až v 80. min. zásluhou Holáska. Domáci ešte nevyužili niekoľko šancí. R Túbl, Škrinár. ⋌Vladimír Vlk

Sekule – Kopčany 4:0 (3:0)
Góly: Andrej Trajlínek (11), Húšťava, Kadera, Kunštek.
sekule-kopcany-futbal-obfz-senicaViac fotografií nájdete na www.facebook.com/regionzahori

Zápas slabej úrovne, kde domáci využili výhodu jedného hráča naviac, keď v 26. min. bol vylúčený brankár hostí Kalman po faule na Húšťavu. Domáci túto výhodu využili naplno, keď dokázali streliť štyri góly. R Štora, Holenka.

Jablonica – Brodské 5:1 (1:0)
Góly: M. Daniel 2, Búran, A. Malík, T. Polák – Hnát.
Zápas v ktorom hostia pohorali na premienanie šancí začali lacným gólom domáci , keď veľmi slabá strela skončila až v bráne.
Hostia boli v prvom polčase lepším mužstvom, ale vo futbale je hlavná efektivita a polčas skončil 1:0 pre domácich. V druhom polčase sa konečne presadil Ondreh Hnát -1:1. Domáci ale vyučovali v efetkivite a opäť sa dostali do vedenia po krásnej strele. Tento moment zlomil zápas a hostia začali hrať vabank.Keďže dnes ale bolo premieňanie šancí veľkým problémom, otvorená Brodčanská obrana bola vodou na mlyn pre domácich. Domáci svoje šance premieňali a zápas skončil jednoznačným víťazstvom 5:1 pre Jablonicu.

Tabuľka po jesennej časti
1. Stráže 15 9 4 2 50:19 31
2. Radimov 15 9 3 3 45:22 30
3. Brodské 15 8 3 4 33:28 27
4. Rybky 15 8 2 5 43:30 26
5. Cerová 15 8 2 5 29:30 26
6. Smolinské 15 7 2 6 23:27 23
7. Hlboké 15 5 7 3 22:15 22
8. Kúty 15 6 4 5 23:25 22
9. Sekule 15 6 2 7 31:33 20
10. P.Močidľany 15 6 2 7 19:30 20
11. Koválov 15 5 3 7 15:18 18
12. Radošovce 15 5 3 7 25:31 18
13. Š. Humence 15 5 2 8 33:28 17
14. Jablonica 15 5 1 9 33:42 16
15. Kopčany 15 3 2 10 16:38 11
16. Vrádište 15 2 4 9 24:44 10
Odpočet po súťaži: Brodské 3 body.

 


.
Toto je čítané

V skalickej nemocnici preverovali správnu techniku umývania rúk

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov…

BM Salon EV