Chcete zažiť nezabudnuteľnú noc v divadle? V takom prípade by ste nemali chýbať v sobotu (16.11.) na podujatí Noc divadiel.

herci-nespia-noc divadiel-2013-malacky-divadlo-na-hambalku

Tento rok sa na ňom po prvýkrát zúčastnia aj malackí divadelníci, takže by ste na ňom nemali chýbať. Okrem toho, vstup na všetky predstavenia bude voľný!

O čo teda ide?
Divadelná sobota sa v Malackách začína už od desiatej hodiny v Kultúrním domčeku, kde bude až do piatej prebiehať „Hambálkovanie“, teda prehliadka detských divadelných predstavení, ktorú pripravili členovia Divadla na hambálku spolu so svojimi zverencami.
Presvedčíte sa tak, že malackí ochotníci vedia nielen hrať, ale aj režírovať. Tak napríklad pod taktovkou našej divadelníčky Zuzky Pucherovej-Alenovej a jej kolegyne Vladimíry Perníčkovej vzniklo predstavenie Domček, domček, kto v tebe býva? Detské divadelné štúdio Divadlo z domčeka Veľké Leváre nám ukážu svoje divadelné umenie hneď ako prví – o desiatej hodine.

Premiérovo
V divadelnom maratóne bude pokračovať Detské divadelné štúdio Divadla na hambálku, ktoré predvedie hru Daniela Heviera: Rozprávky pre dospelých. Pod režisérskym dohľadom Beiny Reifovej vznikli aj ďalšie divadelné lahôdky, ktoré budeme mať možnosť vzhliadnuť počas tohto výnimočného dňa – inscenáciu Fópá a ďalším predstavením bude Dunaj, ktoré naskúšali herci zo Štúdia mladých DNH. Zaujímavosťou je, že hry z Detského divadelného štúdia a zo Štúdia mladých DNH predstavia tieto predstavenia po prvýkrát, pôjde teda o premiéry!
Ďalšou divadelnou pochúťkou bude nepochybne Divadlo Pavúčiky, ktoré si môžete pamätať z minuloročného divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku. Hru O zázračnom lese režírovala naša Renča Biksadská spolu s Františkou Kunákovou.
A aby toho nebolo málo, o 18:30 je naplánovaný živý prenos Slovenského rozhlasu, ktoré takýmto spôsobom premostí divadlá, ktoré sa zapojili do Noci divadiel. Presne o siedmej prebehne spoločný potlesk, na ktorý sme veľmi zvedaví, pretože to bude potlesk všetkých zapojených divadiel.

Večerný program
V tom čase však už budeme nervózne prešľapovať kdesi v zákulisí, čerstvo navlečení do vypratých kostýmov a s make-upom na tvári (no dobre, to len ženská časť súboru). Po spoločnom potlesku totiž bude nasledovať naša komédia Stálo ti to zlato za to? Takže, ak ste ju náhodou ešte nevideli, máte teraz jedinečnú príležitosť! Okrem toho, môžete sa tešiť aj na nového herca, ale to sa už nechajte prekvapiť…
No a keďže má podujatie v názve slovo „noc“, dobre šípite, že týmto sa program ani náhodou nekončí. O desiatej sa začína pravé „nočné hambálkovanie“. Všetci záujemcovia budú mať jedinečnú príležitosť posedieť a podebatovať si s tvorcami, hercami a priateľmi Divadla na hambálku, pričom príjemnú atmosféru budú dotvárať pesničky z predstavenia Všetko o ženách.
Všetci ste srdečne vítaní!

Zdroj: divadlonahambalku.sk


.
Toto je čítané

Polícia pátra po 53-ročnom Jackovi z DSS Moravský Svätý Ján

Senickí policajti hľadajú nezvestného, 53-ročného muža z okresu Senica. Podľa informácií polície…

Trnavské rádio Tak akorát 2024