jozef-tomsa-malackyŠK FO Malacky, ktorý na budúci rok bude oslavovať storočnicu, je najhorším futbalovým klubom na Slovensku. Účastník IV. ligy skupina B totiž prehral v jesennej časti všetkých trinásť zápasov so skóre 3:126!

Malacky už dlhší čas pútajú veľkú pozornosť vysokými prehrami, napríklad na pôde vedúceho Jablonca dostali neskutočnú nakladačku 0:23!!! Takmer čisto rómsky výber je v súťaži doslova a do písmena skutočným fackovacím panákom. Bieli zaň za macošský prístup mesta ku klubu nechcú hrať a radšej odišli do novovytvoreného klubu FC Malacky.

,,Hrá zaň aj môj syn Braňo, je to veľká škoda, že futbal v Malackách takto dopadol, lebo za ŠK v minulosti hrali a trénovali ho známe postavy slovenského futbalu, Jánoš, Hrebeň, Moravec, Stipanitz, Kožuch a ďalší,“ hovorí nedávno čerstvý sedemdesiatnik Jozef Tomša (na snímke), ktorý odložil kopačky definitívne na klinec na počesť svojho veľkého jubilea. V Malackách najprv vojenčil a potom v klube ostal desaťročie najprv ako hráč a potom ako funkcionár. ,,Hrali sme divíziu, v tom čase bola v tejto súťaži konkurencia ako hrom, Senica, Myjava, Galanta, Holíč, Dunajská Streda a ďalšie disponovali veľkou kvalitou,“ spomína Š. Tomša.

Za takejto situácie Malačania sú už takmer istým vypadávajúcim, neraz sa stalo, že zápasy dohrávali z rôznych príčin bez jedného, dvoch či troch hráčov. Keďže bývalé vedenie novému nechalo dlh a mestu ho doteraz nezaplatilo, tak Malacky domáce majstrovské zápasy hrávajú v neďalekom Plaveckom Štvrtku.

Na čele klubu je Madaléna Zábojníková, skúsená funkcionárka, ktorá sa futbalu venuje 30 rokov. Je však ako sám vojak v poli a sotva sa vymotá z tejto tragikomickej situácie. V Malackách sú síce až štyri kluby, všetky sa však hrajú na vlastnom piesočku, namiesto toho, aby spojili sily a vytvorili jeden poriadny klub, ktorý by oprášil slávu voľakedy známeho ŠK!

Mimochodom, vo štvrtok 28. novembra v Lozorne bude stretnutie všetkých predsedov, alebo zástupcov futbalových klubov zaradených v súťažiach Bratislavského futbalového zväzu (BFZ), ObFZ Bratislava – mesto a ObFZ Bratislava – vidiek. Preto by bolo dobré keby niekto vystúpil z ŠK Malacky s diskusným príspevkom a oboznámil všetkých účastníkov stretnutia o nejakých krokoch na zlepšenie situácie.

Článok uverejnil portál ošporte.sk, foto: Miroslav Blusk


.
Toto je čítané

Pacientky v skalickej nemocnici využívajú nový mamografický pristroj

Mamografia je lekárske vyšetrenie mäkkým röntgenovým žiarením, ktoré zobrazuje vnútorné tkanivo a…

Lakovanie a Pieskovanie