Superliga je súťaž družstiev v stolnom tenise, ktorá bola založená v januári 1993 v Bratislave zástupcami Rakúska, Maďarska, Čiech a Slovenska.

Superliga-stolny-tenis-malackyOrganizáciou súťaže bol poverený Rakúsky stolnotenisový zväz (ÖTTV). V roku 2005 pristúpili tímy Chorvátska a Slovinska a v roku 2010 sa pridalo so svojim družstvom žien tiež Švajčiarsko. Za každú krajinu môžu nastúpiť tri súťažné tímy. S účasťou každého klubu musia súhlasiť všetky zúčastnené národné zväzy. Podmienky súťaže, ako napríklad počet družstiev, sa dodnes niekoľkokrát menili. Súťaž sa považuje za najvyššiu triedu v kategórii mužov a žien, a tým aj za najsilnejšiu súťaž stolného tenisu v Európe.

V súťažnom ročníku 2013/2014 sa po prvýkrát tejto prestížnej súťaže zúčastňuje tiež družstvo žien z klubu MSK Malacky v zložení Monika Haringová, Natália Kosová, Simona Lazarčíková, Evgenija Mugurdumova, Dominika Vizinová a Ivana Weberová. Trénerom tímu je Vladimír Mihočko ml.. Klub MSK Malacky je v tejto sezóne jediným stolnotenisovým klubom zo Slovenska a zaradený je do skupiny A. Jeho súpermi sú družstvá Linz AG Froschberg z Rakúska, ktorý je minuloročným víťazom Superligy a družstvo Postás Sport Egysület z Maďarska.

V septembri tohto roku privítali v Stolnotenisovej hale v Malackách družstvo žien z Maďarska. V búrlivej atmosfére družstvo z Malaciek síce prehralo, no diváci odchádzali spokojní s bojovnými výkonmi našich hráčok. V stredu 20.11.2013 privíta Stolnotenisová hala na Sasinkovej ulici v Malackách favorizované súperky z Rakúskeho klubu Linz AG Froschberg, ktorý je víťazom Ligy Majstrov. Tešíme sa znova na vynikajúci športový zážitok, na ktorý pozývame všetkých fanúšikov stolného tenisu na Záhorí.

Jaroslav Freund


.
Toto je čítané

Na Záhorí sú najžiadanejší montážni pracovníci

Ku koncu marca 2024 bolo v okrese Senica evidovaných 1753 a v…

BM Salon EV