VIDEO v článku! Mladá, talentovaná spisovateľka Kristína Mišovičová vydáva romány ako na bežiacom páse – v priebehu piatich rokov napísala päť románov, prvé dva sú už definitívne vypredané.

krst-knihy-cakanka-kristina-misovicova-malacky-igor-novosad

A ostatnú sobotu pokrstila ten posledný, s názvom Čakanka. Krst sa uskutočnil v priestoroch Bowling Caffé v Malackách. Krstným otcom sa stal známy vlasový mág Igor Novosad, ktorý knihu pokrstil symbolicky pieskom – na jednej strane typickým pre naše Záhorie a na druhej meradlom času v minulosti, lebo ako vraví podtitul tejto knihy „Keď vás minulosť dobehne a pravda vysmeje, je čas vziať osud do vlastných rúk“.

Kristína bola doteraz na materskej dovolenke, avšak deti vyrástli, chodia do školy a do škôlky. Spýtala som sa jej, či popri práci a školských povinnostiach bude mať čas na novú knihu: „Novú knihu som už začala, ale nestíham. Takže asi si dám teraz oddych, predsa len idú Vianoce a tak, ale dlho nevydržím určite nepísať. No a teraz ma čakajú rôzne besedy, akcie, napr. v pondelok v petržalskej knižnici. Verní čitatelia určite zaregistrovali zmenu vydavateľstva, prečo táto zmena? „Som človek, ktorý má rád zmenu, rád skúša nové veci a nové výzvy, tak som si jednoducho povedala, že je čas posunúť sa niekde inde. Verím, že to bol správny krok“.

Okrem slávnostného pokrstenia novej knihy sa Kristína zúčastnila na knižnom veľtrhu Bibliotéka v Bratislave, takže ani v nedeľu sa nezastavila – najzaujímavejšie na tom všetkom sú rôzne besedy, stretnutia, vystúpenia, ktoré počas celých štyroch dní prebiehajú, my sme mali besedu deviatich slovenských autorov. Aj napriek únave a víkendovému maratónu je šťastná a spokojná.

Kristíne teda želáme, aby aj táto kniha bola rovnako úspešná, ako tie ostatné, a aby ju povestná múza sprevádzala pri písaní ďalšieho románu.

krst-knihy-cakanka-kristina-misovicova-malacky-podpis


.
Toto je čítané

Na Mierovom námestí v Malackách vyrastie mestská lúka

Menej prachu, znižovanie teploty, zadržiavanie vlhkosti priamo na mieste a mestské lúky…

3D filamenty 2023