V zápase 25. kola druhá Senica hostila na svojom ľade štvrtú Detvu. Zápas začali lepšie domáci hráči, ktorí v prvej tretine položili základ svojho víťazstva, keď sa v priebehu 3 minút dostali do dvojgólového vedenia. 

peksa-hokej-senica-dukla

HC Dukla Senica – HC´07 Detva 4:0 (2:0, 0:0, 2:0)
Góly: 12. Daráš (Vaškovič), 15. Kalináč (Salajka, Šúrek), 52. Vaškovič (Ivičič), 53. Jarolín (Lantoš, Méry)
Počet divákov: 1045

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V zápase 25. kola druhá Senica hostila na svojom ľade štvrtú Detvu. Zápas začali lepšie domáci hráči, ktorí v prvej tretine položili základ svojho víťazstva, keď sa v priebehu 3 minút dostali do dvojgólového vedenia. Skóre zápasu otvoril v 12. minúte Daráš, ktorý sa po Vaškovičovej prihrávke dostal do brejku a spred bránky prekonal Orčíka. Druhý gól Seničanov padol v 15. minúte, keď po Salajkovej strele puk prepadol brankárovi pomedzi betóny a do bránky ho dorazil Kalináč. Po prvej tretine teda domáci hráči zaslúžene viedli 2:0.

V druhej tretine si oba tímy vypracovali viacero šancí, odohrali aj niekoľko presiloviek, ale Vaškovič, Šalka ani Lantoš na strane domácich, alebo Petro či Mačkovič na strane hostí sieť bránky nerozvlnili, preto druhá časť hry skončila bezgólovo 0:0.

V tretej tretine Senica definitívne rozhodla o svojom víťazstve ďalšími dvomi gólmi v Orčíkovej sieti. Prvý z nich strelil kapitán Vaškovič v 52. minúte, keď obkorčuľoval obrancu a spomedzi kruhov nechytateľne zavesil. Skóre zápasu uzavrel o minútu nato Jarolín, ktorý sa presadil pri signalizovanom vylúčení po Lantošovej prihrávke. Domáci brankár Peksa pochytal všetkých 21 striel hostí a pripísal si ďalšie čisté konto a aj vďaka nemu Senica zaslúžene zdolala Detvu 4:0.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Andrej Rajčák, HC Dukla Senica: Dnes sa mi zápas hodnotí dobre, myslím, že sme splnili všetko, čo sme od zápasu čakali. Samozrejme, boli tam nejaké chybičky v prvej tretine, ale napriek tomu sme ju vyhrali 2:0. Museli sme napomínať chlapcov pred druhou tretinou, aby boli agresívnejší v osobných súbojoch, aby lepšie pristupovali hlavne v obrannej tretine k súperovým hráčom. Myslím si, že všetky štyri lajny hrali dnes veľmi dobre, ukázali kombinačný hokej, aj nám vychádzala rozohrávka, dostávali sme sa do čistých šanci a aj diváci museli byť po zápase spokojní. My obidvaja s trénerom máme po tomto zápase dobrý pocit. Chlapci odohrali jeden z najlepších zápasov v tejto sezóne.

Dušan Kapusta, HC 07 Detva: Zápas to bol, myslím si, veľmi dobrý, najmä zo strany Senice, ktorá odohrala celých 60 minút veľmi takticky a disciplinovane a využila naše zaváhania. V prvej tretine sa ujali aj vedenia 2:0. V poslednej tretine, keď sme sa snažili znížiť súperovo vedenia a vrátiť sa tak do zápasu, sme zase spravili taktickú chybu od útočníkov smerom k bráneniu. Keď súper zvýšil na 3:0, bolo vlastne rozhodnuté. Keď sa na to reálne dívam, tak Senica hrala veľmi dobre. Nechcem ju hodnotiť s nejakým iným súperom, s ktorým sme sa stretli v poslednom čase, ale má dobré mužstvo, takticky vyzreté a dnes si zaslúžili vyhrať oni. A ťažko je aj niečo hodnotiť, keď nedáme gól, nedá sa vyhrať. Treba sa z toho poučiť a pripraviť sa na ďalší zápas. Predsa to bol len jeden zápas základnej časti, niektoré sú lepšie, niektoré sú horšie. Gratulujem Senici k dobrému výkonu a k víťazstvu.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

Senickej detskej pohotovosti hrozí od júla zatvorenie

Detské pohotovostné ambulancie v Senici a Myjave patria medzi desať bodov ambulantnej…

Trnavské rádio Tak akorát 2024