Najväčší česko-slovenský hudobný festival Cibula Fest, ktorý každý rok navštívi stále viac a viac ľudí, oznámil svojich prvých headlinerov.

Cibula_fest_2013

Česká a slovenská hudobná špička sa pravidelne stretáva na hraniciach medzi oboma republikami, na letisku v Holíči a každý rok spája oba národy tým najlepším z hudobnej scény. V budúcom roku sa tak počas posledného júlového víkendu na Záhorí predstavia napríklad Tři sestry, No Name, IneKafe alebo aj Chinaski. 6. Ročník bude znova trojdňový, termín je stanovený na 24. – 26. júla 2014 a miesto konania bude opäť letisko Holíč.

Počas uplynulých ročníkov sa na letisku v Holíči predstavili hviezdy českej a slovenskej hudobnej scéna ako Kabát, Desmod, Tomáš Klus, Kryštof, Olympic a desiatky ďalších. Rok 2014 bude už šiestym ročníkom a okrem Chinaski, No Name a kapely Tři sestry sú už potvrdení aj slovenský Polemic, IneKafe, Děda Mládek Ilegal Band a, prvýkrát aj zahraničná kapela, powermetalový Pathfinder z Poľska.„ S ďalšími zahraničnými hosťami prebiehajú jednania. Podujatie je primárne zamerané na prezentáciu Českej a Slovenskej hudobnej scény. Tento prioritný smer je doplnený o hosťujúce žánre z celého sveta,“ povedal organizátor festivalu Vladimír Chrenka.

Ďalej: Pravidelne dopĺňané informácie na www.cibulafest.eu

Cibula Fest má v návštevnosti každoročne stúpajúcu tendenciu, kým v roku 2011 prišlo na letisko v Holíči 6400 ľudí, o rok neskôr o približne dve tisícky viac a v tomto roku prekročil magických 10-tisíc. Organizátori sa každoročne snažia zvyšovať úroveň a kvalitu, a preto si na budúci rok dali za cieľ dosiahnuť hranicu 15-tisíc návštevníkov. „Do Vianoc je pripravená špeciálna edícia vstupeniek za naozaj veľmi nízku cenu. Snažíme sa dať možnosť vidieť náš festival každému a takto na Vianoce je na to najvhodnejšia príležitosť, aby si vstupenky mohol dovoliť kúpiť každý. Je to taký náš malý vianočný darček pre nich,“ prezradil Chrenka.

Aj v roku 2014 nebude chýbať už tradičná Moto –Zóna (medzinárodné stretnutie mororkárov). Na Cibula Feste bude pripravená nekomerčná, bezplatná zóna Cibula City, kam sa každý dostane úplne zadarmo. „Bude tu pripravený kultúrny program, atrakcie pre deti, ukážky dobových a umeleckých remesiel. Vo „free zóne“ sa prezentujú remeselníci, občianske združenia, nadácie, neziskové a charitatívne organizácie poskytujúce všeobecne prospešné služby,“ dodal organizátor.

Vstupenky: Predpreji Ticketportal a na vybraných miestach

Záhorí.sk – správy z vašej ulice sú mediálny partner festivalu


.
Toto je čítané

Čo prináša 16. číslo Záhoráka

16. číslo najčítanejšieho regionálneho týždenníka opäť prináša udalosti zo Záhoria, ktoré stoja…

BM: Ustekana sobota