VIDEO ZOSTRIH v článku! V sobotu sa v slovenskej najvyššej hokejovej súťaži Tipsport extraliga odohrali zápasy 33. kola, v jednom z nich proti sebe nastúpili HK 36 Skalica a HK mesta Zvolen.

Pred týmto duelom boli oba kluby v ligovej tabuľke hneď vedľa seba, mali na konte zhodne 50 bodov a preto bolo ich vzájomné stretnutie priamym bojom o postup vyššie.

Z duelu vyšiel víťazne Zvolen, hoci hostia zo Skalice podali taktiež veľmi dobrý výkon. Duel začali lepšie ako domáci klub, v štrnástej minúte poslal Skaličanov do vedenia Petr Obdržálek a ten istý hráč na radosť hostí sledujúcich hokej naživo o necelé dve minúty zvýšil na 2:0. V prvých sekundách osemnástej minúty ale Tomáš Škvaridlo znížil v drese Zvolena na 1:2.

Hoke-TE: Skalica - Poprad

V druhom dejstve Skaličania zaváhali, prišli o vedenie a dovolili domácemu kádru otočiť. Dalibor Bortňák už necelé tri minúty po začiatku druhej tretiny vyrovnal, Ľubor Zuzin v 34. minúte poslal Zvolen po prvýkrát do vedenia. Spomínaný Bortňák si stihol svoje bodové konto vylepšiť 32 sekúnd pred klaksónom oznamujúcim druhú prestávku a Zvolen po dvoch tretinách viedol 4:3.

V záverečnej tretine sa Miroslavovi Lažovi podarilo prekonať brankára Mareka Šimka a bolo opäť vyrovnané, no Ľubor Zuzin sa stal v 52. minúte hrdinom Zvolena, keď strelil víťazný piaty gól domácich. Skalica mala síce ešte viac ako osem minút na vyrovnanie, no gólman Zvolena Šimka už ďalší puk za svoj chrbát nepustil. Zvolen sa v tabuľke posunul na piatu priečku, Skalica je siedma.

Juraj Mička


.
Toto je čítané

Úrodu poľnohospodárom na Záhorí ničili mrazy aj dážď

Počasie robilo poľnohospodárom škrt cez rozpočet aj v ostatných dňoch. Takmer júnové…

Trnavské rádio Tak akorát 2024