Nákup časových cestovných lístkov pre osobnú železničnú dopravu sa rozšíril na nepretržito. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) rozšírila internetový predaj aj na časové predplatné lístky.

vlak-janka-zssr-zeleznice

Lístky nazývané aj týždenníky či mesačníky využívajú najmä cestujúci pravidelne/denne dochádzajúci do škôl a do práce. Prostredníctvom stránky www.slovakrail.sk už možno, bez zdržiavania sa pri pokladnici na stanici, nakupovať nasledovné lístky platné vo vymedzenom časovom období:

Časové predplatné cestovné lístky:

  • traťové (týždenné/mesačné)
  • žiacke na opakované cesty (týždenné/mesačné)
  • sieťové v systéme Tatranských elektrických železníc (1-dňové/ 3-dňové/ 7-dňové/ mesačné, aj na Zubačku zo Štrby, vrátane zľavnenej verzie)
  • predplatné na Integrovaný dopravný systém v Bratislavskom kraji (IDS BK)

Ďalej: Stiahnite si nové cestovné poriadky vlakov na Záhorí

,,Je to ďalšie zdokonalenie a rozšírenie služieb pre cestujúcich. Aj pravidelní cestujúci, môžu kedykoľvek, napríklad na prelome týždňov či mesiacov nakupovať cestovný lístok z pohodlia domova či z mobilu vybaveného internetom,“ uviedol Jozef Schmidt, riaditeľ úseku obchodu ZSSK.
Predpredaj časových cestovných dokladov je možný najviac 60 dní pred začiatkom platnosti a najneskôr v prvý deň platnosti lístka.

Ďalej: Špinavé vlaky a stanice sa stanú minulosťou aj na Záhorí

K zásadnej zmene došlo aj pri vrátení internetového cestovného dokladu. Pokiaľ sa cestujúci rozhodne necestovať, lístok je možné vrátiť cez internet prostredníctvom on-line formulára.

Informácie o osobnej železničnej doprave:

  • Kontaktné centrum 18 188, alebo +421 2448 58 18 ( pri volaniach zo zahraničia)
  • zákaznícke centrá v 12 mestách alebo osobné pokladnice v staniciach
  • www.slovakrail.sk alebo www.facebook.com/slovakrail, info@slovakrail.sk

Jana Morháčová


.