Tak ako po minulé roky, aj v tohtoročnom adventom období na cirkevnej škole v Malackách zorganizovali charitatívnu zbierku pre azylové centrum Betánia, ktoré sa nachádza na sídlisku Juh v Malackách.

cirkevna-skola-malacky-zbierka-betania2

Služby tohto centra využívajú bezdomovci, ľudia v hmotnej núdzi, ľudia, ktorí sa vrátili z výkonu trestu a nemajú kde bývať, takisto deti z detských domovov či ústavov a v neposlednom rade aj týrané ženy s deťmi. Betánia je spravovaná z neinvestičného fondu Križovatky a jej misijná činnosť je nevyhnutne odkázaná na finančné príspevky a materiálnu pomoc druhých. Obsahom školskej zbierky pre bratov a sestry tohto centra boli hygienické potreby a čistiace prostriedky. Spolu s množstvom užitočných a praktických vecí, ktoré deti vyzbierali, sme v piatok 20. 12. 2013 obdarovali milých obyvateľov Betánie aj jedným vianočným darčekom navyše – hudobno – literárnym pásmom vianočných kolied.

cirkevna-skola-malacky-zbierka-betania

Veríme, že sme našimi hudobnými nástrojmi a spevmi rozozvučali nielen obývacie priestory našich chudobných bratov a sestier, ale aj tiché komôrky ich sŕdc, do ktorých sme chceli priniesť radosť z narodenia malého Ježiška. Ďakujeme všetkým deťom a ich rodinám, ktoré sa stali pre ľudí z Betánie symbolom Vianoc – nezištným a láskavým darom, ktorým vložili do života iných nehasnúcu nádej a žiarivé svetlo.

Spoločenstvo cirkevnej školy


.
Toto je čítané

V Skalici založia mládežnícky parlament i radu seniorov

“Mladým patrí budúcnosť a skúsenosti starších sú na nezaplatenie,” uvádza mesto Skalica…

Lakovanie a Pieskovanie