V prvý sviatok vianočný opäť raz spoločenstvo cirkevnej školy pripravilo vo františkánskom kostole Jasličkovú slávnosť, ktorá bola určená najmä deťom z malackej farskej rodiny ale aj všetkým Malačanom dobrej vôle. 

Jaslickova-slavnost-vo-frantiskanskom-kostole-Malacky2

Klasický a dobre známy evanjeliový príbeh narodenia Ježiška bol obohatený o dramatizáciu nevšednej príhody zo súčasného sveta, v ktorej skupinka zvedavých tínedžerov viedla hlboký a polemický dialóg so strážnym anjelom zoslaným zo samotného neba. Hudobno-dramatické pásmo a vábivé vianočné melódie boli umocnené pôsobivou výtvarnou scénou. Príjemným obohatením slávnostnej vianočnej atmosféry v chráme bolo aj baletné (Danielka Danihelová), inštrumentálne (Štefan Artim) a vokálne (Dominik Sirný) vystúpenie našich bývalých žiakov.

Jaslickova-slavnost-vo-frantiskanskom-kostole-Malacky4

Jaslickova-slavnost-vo-frantiskanskom-kostole-Malacky3

Celý program ako zvyčajne realizovali dievčatá a chlapci z hudobno – dramatického súboru školy pod autorským a dirigentským vedením p.uč. Vierky Slezákovej. Zvestovanie radostnej správy o rozhodnutí Boha stať sa človekom a obdariť človeka Božskou prirodzenosťou nech sa stane našou koledou, ktorú budeme ohlasovať celému svetu.

Jaslickova-slavnost-vo-frantiskanskom-kostole-Malacky

Denisa Bogdalikova


.
Toto je čítané

Skalický Štíbor oslavoval 20. narodeniny

V priestoroch skalického Domu kultúry oslávili bohatým kultúrnym programom v utorok 23.…

Lakovanie a Pieskovanie