Plavebnú sezónu oficiálne otvoril skalický primátor Stanislav Chovanec a potom už veci patrili recesistom. Odiel cyklistov v dobových kostýmoch a krásne zrenovovaných bicykloch – veteránov zahájil ešte aj za hudby verklíka otvorenie cyklistických trás. Keď Vladimír Iljič Lenin strieľal z Auróry na Zimný palác, prečo by Pavel Nemec Lelín nemohol z pomyslelnej lode Auróla, ktorá stála prezieravo na súši, vystreliť pánu Bohu do okien a bola to riadna šupa – veď sa o ňu postarali herci šermiarskeho súboru Ctibor zo Senice.

Nový minister Vodnej dopravy Marián Tongeľ si prevzal od prezidnta ZSSR Pavla Nemca Záhorácku zástavu, označenie úradu a štátny znak. Poverovacie listiny si preberie na slávnostom odovzdaní v prezidentskej kancelárii. Baťák navštívil aj podpredseda vlády Dušan Čaplovič a v sprievode primátora Stanislava Chovanca si ho poprezeral. Pekné počasie a dobrý program prilákalo veľa divákov a keď sa ešte urobí nový prepoj, bude to naozaj super… možno až do mora doplávame – takže sa Záhoráci konečne môžu stať pánmi svetových oceánov!

O jednej hodine poobede, dostala Slovenská hokejová reprezentácia pred hotelom Patriot do držby záhorácku zástavu aj s venovaním – nech im prinesie štastie a úspech na majstrovstvách sveta. My sme zasa dostali reprezentačný dres aj s podpismi všetkých hráčov. V národnom tíme vládla opimistická nálada, dúfajme že bude aj pri návrate z majstovstiev – snáď mali funkcionári pri výbere štasnú ruku! Chcel som dať zástavu na starosť nášmu Mirkovi Zálešákovi, ale bol niekde odbehnutý. No čo chlapci… Zlomte väzy!!!

PNL pre LepsieSkalicko.sk

Pridaj komentár

.
Toto je čítané

Senické zastupiteľstvo rokovalo o dotáciách aj úprave odpadov

Vo štvrtok (18.4.) sa konalo 10. zasadnutie Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Senici.…

BM: Ustekana sobota