Zostrih v článku! Hokejisti klubu HK 36 skalica nestačili v nedeľu na hráčov Žiliny, extraliga teda v 41. kole Skaličanom nepriniesla šťastie, no diváci sa mohli tešiť z prestrelky, v ktorej padlo jedenásť gólov.


Domáci totiž hosťom spod Dubňa nastrieľali päť presných zásahov, no Žilinčania mali predsa len mierne navrch a napokon sa tešili z veľmi tesného víťazstva 6:5.
Žilinčanov poslal už v 56. sekunde stretnutia do vedenia Roman Tomas, ktorý v tom momente ešte netušil, že v zápase strelí ešte ďalšie tri góly. Na druhej strane v tretej minúte zareagoval Petr Obdržálek a na radosť domácich Mráz následne na to poslal Skalicu po prvý a poslednýkrát do vedenia.
V drese Žiliny ale po druhýkrát zaúradoval Tomas a k nemu sa pripojil aj Kalla, takže po prvej tretine viedli hostia o jeden gól 3:2. Druhá časť hry bola vyrovnaná, na oboch stranách padol jeden gól, jeden z nich skompletizoval hetrik Tomasa. Skaličania si ale aj naďalej držali so svojimi súpermi kontakt.

hokej-skalica-tipsport-extraliga

Posledná tretina bola opäť nerozhodná, Obdržálek síce počas presilovky vyrovnal, no Tomas za do streleckej listiny zapísal aj štvrtýkrát a po ňom nasledoval aj Drevenák. Keďže Skalica zakontrovala už iba raz z hokejky Školiaka, Žilinčania sa tešili z cennej a hlavne zriedkavej výhry 6:5. Hokej naživo videlo 1386 divákov, ktorí si musia na ďalší úspech svojich obľúbencov počkať.
Skalica sa už teraz musí sústrediť na utorkový duel so Zvolenom, v ktorom môže zabojovať o postup v tabuľke.

Juraj Mička


.
Toto je čítané

TTSK: Na olympiáde stredoškolákov sa zúčastnilo 900 študentov

Viac ako 900 študentov sa zúčastnilo na 16. ročníku Župnej olympiády stredoškolskej…

Trnavské rádio Tak akorát 2024