Zostrih zápasu! Hokejisti klubu HK 36 Skalica sa v 46. kole slovenskej Tipsport extraligy dočkali skvelého výsledku, keď dokázali na svojom vlastnom ľade zdolať najväčšieho kandidáta na zisk tohtoročného majstrovského titulu HC Košice s výsledkom 2:1.

Domáci sa po štyroch predchádzajúcich neúspechoch v rade konečne radovali z výhry, bonusom pre nich je, že skvelý hokej naživo spojený s víťazstvom nad favorizovanými Košičanmi predviedli na vlastnom ľade a potešili tak svojich fanúšikov. Zápas videlo 1222 ľudí, ktorí sa postarali o dobrú atmosféru, aj tá pomohla Skaličanom v najdôležitejšej záverečnej tretine.

Duel s Košicami mal totiž zaujímavý priebeh, v prvých dvoch dejstvách nepadol na oboch stranách ani jeden gól, z toho prvého sa skalické publikum tešilo až v úvode 45. minúty, kedy brankára Košíc Riečického prekonal Bruno Mráz. Radosť z náskoku ale netrvala dlho, Košičania nemeškali a v 47. minúte dokázali vyrovnať z hokejky Richarda Jenčíka.

tipsport-extraliga-hk36-skalica-kosice

Hrdinom Skalice sa štyri a pol minúty pred koncom stretnutia stal Čech Petr Obdržálek, ktorý strelil druhý gól domácich a keďže skóre sa až do záverečného klaksónu nezmenilo, Skaličania si vybojovali cennú výhru 2:1. Káder trénera Andreja Výboha tak zaznamenal druhý úspech s východniarmi v doterajšom priebehu sezóny, extraliga priniesla ich prvé víťazstvo nad Košicami 4. októbra minulého roku.
Košický náskok na čele extraligovej tabuľky pred druhou Nitrou sa kvôli prehre so Skalicou znížil na štyri body a pozícia východniarov už nie je tak stabilná, ako pred niekoľkými týždňami.

Juraj Mička


.
Toto je čítané

Hádzaná: Záhoráci v Bratislave tesne prehrali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8.…

3D filamenty 2023