V zápase 39. kola hostila druhá Senica rozbehnutú Spišskú Novú Ves a oba tímy začali zápas aktívne. Výsledky tohtoročných zápasov HK Dukla Senica.

24|01|2014
HC Dukla Senica – HK Spišská Nová Ves 6:1 (1:0, 3:0, 2:1)
Góly: 7. Jarab (Reissmüller, Mrázik), 21. Vaškovič (Jarolín, Ivičič), 25. Janík (Surovka, Jarolín), 36. Gula (Kalináč, Surovka), 42. Lantoš (Gula, Jarolín), 45. Vaškovič (Surovka, JArolín) – 53. Ihnaťo (Smotrila, Cútt)
Počet divákov: 1285

hc-dukla-senica-hokej

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V zápase 39. kola hostila druhá Senica rozbehnutú Spišskú Novú Ves a oba tímy začali zápas aktívne. O niečo lepší však boli domáci hráči, ktorí si vypracovali prvú vážnejšiu šancu, ale Jarolín nedokázal trafiť prázdnu bránku hostí. V 7. minúte sa im však podarilo otvoriť skóre zásluhou Jaraba, ktorý po Reissmüllerovej strele zakončil do odkrytej bránky hostí. Napriek viacerým šanciam na oboch stranách, či už v presilovkách alebo pri vyrovnanom počte hráčov, sa do konca tretiny skóre už nezmenilo a Seničania teda viedli 1:0.

Druhú tretinu začali lepšie opäť domáci hráči, ktorí krátko po prvej prestávke zvýšili svoje vedenie zásluhou kapitána Vaškoviča, ktorý po peknej akcii vymietol ľavý horný roh Smikovej bránky. V 25. minúte využili Seničania prvú presilovku a spred bránky na 3:0 zvýšil Janík. V polovici tretiny sa do dobrej príležitosti dostal Jarab po Lantošovej individuálnej akcii, ale nedokázal zakončiť pomedzi Smikove betóny a skóre sa teda nemenilo. Ďalší gól pridala Senica znova v početnej výhode, keď v 36. minúte Gula z ľavého kruhu namieril presne za Smikov chrbát. Spišiaci aj napriek niekoľkým šanciam nedokázali po dvoch tretinách dať gól, v bránke sa spoľahlivým výkonom prezentoval Marek Peksa, ktorý niekoľkokrát podržal svoj tím. Aj vďaka nemu Senica po druhej tretine viedla 4:0.

V tretej tretine prišlo k zmene v bránke hostí, keď Smika nahradil Gavalier, ani ten však nedokázal zabrániť ďalším gólom v sieti hostí. Prvýkrát ho prekonal v 42. minúte Lantoš, ktorý sa najlepšie zorientoval v zmätku v obrane hostí a strelou príklepom poslal svoj tím do 5-gólového vedenia. Šiesty gól Seničanov padol opäť v presilovej hre, keď Surovka našiel pred bránkou Vaškoviča a ten nemal problém zakončiť do odkrytej bránky. V tejto časti hry však začali byť najmä hostia nervóznejší, z čoho vyplynulo viacero vylúčení za nešportové správanie a napokon aj výmena názorov medzi oboma tímami, za čo rozhodca vylúčil na domácej strane Gulu, za hostí odišiel na dve minúty Rojkovič. Hostia ešte predtým hrali vyše minútu a pol trvajúcu presilovku 5 proti 3, ale Peksa si opäť niekoľkými dobrými zákrokmi nenechal vziať čisté konto. Spišiakom sa ale napokon podarilo streliť aspoň čestný gól, o ktorý sa tesne po skončení presilovky postaral Ihnaťo, ktorý namieril presne pod hornú žŕdku a upravil na 1:6 z pohľadu hostí. To však bol posledný gól, ktorý v tomto zápase padol, a tak Senica zaslúžene zdolala Spišskú Novú Ves v pomere 6:1.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Ja začnem troška z iného súdku. U nás bolo poriadne dusno po minulom zápase s Považskou Bystricou a my sme si dnes nepripúšťali nič iné ako víťazstvo. Od prvej minúty sme šli za tromi bodmi, aby sme si napravili zlú reputáciu. Myslím si, že sa nám to podarilo. Padli aj pekné góly. Musím povedať, že aj Spišská Nová Ves si vypracovala niekoľko vyložených gólových šancí, ale náš brankár nás podržal. Mrzí ma len, že si neudržal čisté konto a že dostal ten jeden gól. Určite by si za predvedený výkon čisté konto zaslúžil. Som rád, že sme vyhrali a že sa hráči presvedčili, že víťazstvá sú len o drine a disciplíne, o ničom inom.

Peter Křemen, HK Spišská Nová Ves: Do Senice sme cestovali s tým, že chceme bodovať po víťazstve s Michalovcami aj tam. Prvá tretina bola vyrovnaná, domáci sa ujali vedenia. My sme mali šancu na vyrovnanie, ale nepremenili sme. Domáci v druhej tretine hneď zvýšili na 2:0, 3:0. Za stavu 2:0 sme mal i šancu, ale nedali sme. Naopak Senica ušla a zvýšila na 3:0 a potom i na 4:0. Také silné mužstvo ako je Senica sa ťažko za stavu 4:0 doháňa. Posledná tretina bola trošku nervózna, emócie panovali na jednej i druhej strane. Prišli aj vyššie tresty a to je škoda. Myslím si, že Senica vyhrala zaslúžene.

22|01|2014   Proti P. Bystrici tesná prehra
HK ‘95 Pov. Bystrica – HC Dukla Senica 3:2 (1:1, 2:1, 0:0)
Góly: 14. Boško (Holenda, Hriňa), 33. Ižvolt (Filo, Palák), 36. Zlocha (Ižvolt, Valach) – 11. Mikolášek (Vaškovič, Gula), 28. Jarolín (Vaškovič)
Počet divákov: 110

17|01|2014  Prievidzi sme nabalili 14 gólov na cestu
HC Dukla Senica – MŠHK Prievidza 14:1 (6:0, 5:1, 3:0)
Góly: 2. Mikolášek (Ivičič, Vaškovič), 2. Sajdl (Lukáčik, Kalináč), 8. Klučiar (Petráš, Jarab), 9. Šúrek (Kalináč, Sajdl), 15. Mikolášek (Gula), 20. Jarolín (Vaškovič, Mikolášek), 22. Penák (Mrázik, Surovka), 24. Jarolín (Vaškovič, Mikolášek), 29. Penák (Reissmüller, Lantoš), 36. Gula (Vaškovič, Ivičič), 40. Jarolín (Surovka, Ivičič), 41. Šúrek (Kalináč, Sajdl), 43. Lantoš (Gula, Jarab), 51. Jarolín (Vaškovič, Reissmüller) – 25. Glemba (Popela, Kentoš)
Počet divákov: 890

15|01|2014  Z Detvy bez bodu
HC 07 Detva – HC Dukla Senica 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)
Góly: 18. Graham (Hataš, Fekiač), 26. Buda (Goga, Tóth), 36. Hegyi (Trochta, Žilka), 60. Srnka – 35. Mikolášek (Gula, Jarolín)
Počet divákov: 323

07|01|2014   Z Mikuláša vezieme dva body
MHk 32 L. Mikuláš – HC Dukla Senica 2:3pp (2:1, 0:1, 0:0)
Góly: 03. Bača (Poliaček, Roháč), 4. Roháč (Vartovník, Piatka) – 8. Sajdl (Šedivý, Kalináč), 38. Mikolášek (Vaškovič, Reissmüller), 62. Vaškovič (Šedivý, Ivičič)
Počet divákov: 620

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

Lávka na Stupavskej ulici v Malackách je vo výraznom sklze

Mesto Malacky podpísalo zmluvu na rekonštrukciu vyše desaťmetrovej pešej lávky ponad potokom…

Trnavské rádio Tak akorát 2024