Prinášame futbalové výsledky z víkendu.  Komentáre postupne dopĺňame.

Mladší žiaci: TJ Slavoj Moravský Sv. Ján – Skalica 1:2
Chlapci podali obetavý výkon, ale na fyzicky zdatnejších hostí to nestačilo.

Starší žiaci: TJ Slavoj Moravský Sv. Ján – Skalica 2:1
Vydreté víťazstvo našich.Viedli sme do polky gólom Palkoviča, v druhom polčase hostia vyrovnali, ale víťazstvo zabezbečil bombou z trestného kopu Chvátal.

Muži: TJ Slavoj Moravský Sv. Ján – Senica “B” 4:1
Pred zápasom by som takýto výsledok bral,po zápase som bol nespokojný. Zahodili sme i to čo sa zahodiť nedá.Prvé tri príležitosti mal Stupavský , ale nedal. Potom sa pekne zavesil vo vzduchu Michal Vrábel a hlavou otvoril skóre.V 28.minute bol v pokutovom území faulovaný Marek Emrich a ten istý hráč penaltu premenil.
V 32.minute Marek nezištne prihral Stupavskému a Jožko zavesil.V 42. minute sa Šúrek pohral s obranou hostí a bombou nedal Fišanovi šancu.To už Fišan zahodil rukavice a nechal sa vystriedať.V druhej polke náš festival zahodených šancí pokračoval. Netrafili sme asi 5 krát ani do prázdnej brány.V 82 minute hostia výsledok skorigovali na prijateľných 4-1.

Program
prípravka 15.5. o 16,00 hrá v Skalici
Žiaci v sobotu o 14.30 hostia Šoporňu
Dorast v nedeľu hrá o 14.30 v Gbeloch,
Muži o 17.00 derby v Šaštíne

Komentáre pripravil Peter Mračna, predseda TJ Slavoj.

Dohrávka 16. kola dorast: FC Sekule – TJ Smolinské 1:2 (0:1)


Veľmi vyrovnaný zápas, s množstvom menších šancí na jednej i druhej strane. Z ihriska musel odstúpiť predčasne Patrik Emrich, ktorému súperov hráč nechtiac stúpol kopačkou na hlavu a následnú tržnú ranu mu museli zašiť v nemocnici. Hostia sa ujali vedenia v 44. minúte, keď všetci štyria hráči obrany nedokázali zastaviť súperovho útočníka, 0:1. Do druhého polčasu sme išli s jasným úmyslom zvrátiť skóre. Lenže opäť to boli hostia, ktorí skórovali v 48. minúte, 0:2. Až za tohto stavu sme začali hrať konečne futbal. Vytvorili sme si veľký tlak, ktorého výsledkom bol korigujúci gól z kopačky Filipa Ondrisku na 1:2. Hostí sme naďalej tlačili, lenže šťastena nám tentoraz nepriala, a vytúžený vyrovnávajúci gól už neprišiel.

Dorast: TJ Šajdíkové Humence – FC Sekule 3:1 (3:0)
Po piatkovej prehre na domácom ihrisku sme chceli naplno zabodovať na ihrisku Šajdíkových Humeniec. Hneď od začiatku sme si vytvorili tlak, z ktorého sa nám bohužiaľ nepodarilo vsietiť gól, keď dvakrát sa rútil sám na bránu Milan Vávra. Lenže to bolo z našej strany na dlhú dobu všetko. Domáci zobrali hru do vlastných rúk a v 25. minúte sa ujali vedenia po rohovom kope. O 10 minút to boli zasa domáci, ktorý zvyšovali náskok na 2:0, keď brankár už nestihol zareagovať na odrazenú loptu od Erika Pavloviča. Polčasový stav bol 3:0, keď domáci ešte stihli využiť našu chybu obrany. S týmto výsledkom sa v druhom polčase veľa spraviť nedalo. V útoku sme boli absolútne bezbranný a bránku hostí sme ohrozovali sporadicky. Gól sa nám napokon podarilo vsietiť zásluhou Lukáša Kaderu po krátkom rozohratí rohového kopu. Podali sme lahostajný výkon. V zápase mi pripadalo, akoby hral každý individuálne, a nie ako jeden kolektív.

Budúci zápas hráme v nedeľu o 14.30, na domácom trávniku privítame v derby zápase FK TJ Kúty.
Komentáre dorastu pripravil Marek Vitek.

Dohrávka 16. kola muži: FC Sekule – Smolínské 3:0 (1:0)

V zápase proti Smolinskému sme potvrdili dobrý trend z posledných zápasov, kedy sa nám celkom darilo strelecky aj herne. Skúsený súper sa dostal do minima šancí, ktoré dobre pracujúca obrana spoločne s brankárom zneškodnili. V prvom polčase sa strelecky presadil Peťo Kunštek, po zmene strán pridal druhý gól David Kleinedler a na konečným 3:0 stanovil po peknom rohi Palo Moro. Náskok sme mohli ešte zvýšiť, keďže súper dohrával v oslabení, ale 2 tutovku ostali nevyužité.

Muži: Šajdíkove Humence – FC Sekule 6:2 (2:2)
Po hodoch býva bolenie brucha…. Na súpera sme si trúfali, žiaľ, spackali sme zápas na plnej čiare. Prvý polčas bol ešte celkom v pohode, stav 2:2 nám dával celkom dobré nádeje. Lenže potom prišli behom 5 minút 2 veľké skraty dovtedy na jednotku chytajúceho brankára Milana Kocha, ktorý najprv urobil úplne zbytočnú penaltu a následne sa nechal za ruku mimo pokutového územia vylúčiť. Viac ako 30 minút sme dohrávali v oslabení a bez brankára, čo domáci dokonale využili…

Treba rýchlo zabudnúť a sústrediť sa na ďalší zápas, keďže sa budeme musieť zaobísť bez Milana, ktorý nás v posledných zápasoch výbornými zákrokmi veľmi držal, bude to nesmierne tažké…
Komentáre pripravil Andrej Trajlínek, kapitán FC Sekule.

Dohrávka dorast: Borský Sv. Jur – FK TJ Kúty 1:3

Muži: FK TJ Kúty – Šaštín 1:1
g. Kúty: Irenej Valachovič

Dorast: FK TJ Kúty – Jablonica 10:1


Muži: FK TJ Kúty “B” – Rovensko 3:0

g. Kúty: Juraj Ralbovský, Ján Kovár
Jeden z najdôležitejších zápasov v sezóne, na ktorý sme nastúpili s hráčmi, ktorí hrali so sebazaprením a zraneniami. Už z tohto vyplýva, že mali chuť zabojovať o prvé miesto tabuľky. Od úvodu zápasu sme sa snažili hrať bojovne čo sa aj vyplatilo. Do vedenia nás peknou strelou z trestného kopu poslal J. Ralbovský 1:0. Stav stretnutia do polčasu zostal nezmenený. Do druhej polovice hry sme sa snažili začať tak isto bojovne ako na začiatku zápasu, opäť sme trpeli na šance. V 70. minúte sme opäť vytvorili tlak v súperovej šestnástke a loptu do siete hostí dopravil hlavičkou R. Ivánek. Hra sa ukludnila, a po taktickom striedaní sa s prvým dotykom hráča J. Kovára v 90-tej minúte opäť rozvlnila sieť hostí a spečatili sme cenné víťazstvo na 3:0.
Ďakujem hráčom za odvedený výkon a v neposlednej rade fanúšikom, ktorí nás prišli povzbudiť.

Muži: Podbranč – FK TJ Kúty “B” 1:3
g. Kúty:  Juraj Ralbovský, Lukáš Ralbovský, Milan Puškáč
Od začiatku sme diktovali tempo, no šance sme ako po minulé zápasy nepremieňali. Brankár domáceho mužstva odvádzal veľmi dobrý výkon, ale v 30-minúte strelou J. Ralbovského kapituloval 0:1. Do polčasu sa už stav nezmenil. Do druhej polovice hry sme nabehli opäť v dobrej pohode, ale boli to domáci , ktorý vyrovnali na 1:1. Zápas začal byť nervóznejší a začalo sa priostrovať, no chlapci sa nenechali vyprovokovať a po prieniku J. Ralbovského do domácej šestnástky bol nedovoleným zákrokom zastavený na čo hlavný rozhodca reagoval a zapískal pokutový kop, ktorý premenil M. Puškáč. Domáci sa snažili, avšak kondične odpadli a na konečných 1:3 upravil L. Ralbovský. Rozhodoval Polakovič, ktorí odviedol dobrý výkon.

Muži: Závod – Nová Dedinka 5:0 (1:0)
Zostava: Vašek – Košický, Uhrinec, Blecha, Chvátal – Blecha Roman (Tačár), Žák (Procháska Jozef), Procháska Ján, Drahoš – Giertl, Andrla (Šíp) Do hry nezasiahli: Babirát Roman, Duška Michal, Šimkovič Milan

Zápas druhého s tretím sľuboval dobrý a vyrovnaný futbal.

Prví sa osmelili v 1. minúte hostia, no strela hosťujúceho hráča skončila tesne vedľa. V 7.minúte sa po krídle predral Andrla, poslal center na Giertla, ale jeho strela bola zblokovaná len na rohový kop. V 12.minúte vyzval Giertla ku gólu centrom pre zmenu Procháska, ani jeho zakončenie hlavou nebolo presné. O minútku neskôr sme už oslavovali gól, Uhrincovi však radosť prekazil odmávaný ofside. V 14. minúte si úlohy Giertl s Procháskom vymenili, no ani strelecký matador sa v jasnej tutovke nepresadil a poslal svoj pokus z blízka len do brankára. Procháska aj naďalej hýril aktivitou dôkazom čoho bola strela v 20. minúte, ale len preprášil rukavice brankára hostí. O 5 min neskôr vyzval prihrávkou k skórovaniu Andrlu, ani ten sa však zoči-voči nepresadil. V 29. minúte bol Procháska faulovaný vo vnútri pokutového územia pri pokuse o strelu a hlavný rozhodca ukázal neomylne na biely bod. Loptu si postavil Giertl a s prehľadom zavesil. (1:0) V 38. minúte chcel Procháskovi gólovú radosť Giertl vrátiť. Pri samostnom prieniku bol faulovaný brankárom hostí a rozhodca aj druhýkrát ukázal na biely bod. Procháskovi v tomto zápase nebolo jednoducho súdené streliť gól, pretože pokutový kop zostal preňho netradične nevyužitý. V 41. minúte sa blysol prekrásnym prienikom Andrla a jeho sólo zastavili zadáci hostí až za cenu faulu. Na prekvapenie všetkých však rozhodca ukázal len žltú kartu.

Hneď po prestávke nám vyšla krásna akcia, keď sa po ose Košický-Procháska dostala lopta k Andrlovi a ten poľahky prekonal zle postaveného brankára hostí. (2:0) V 49. minúte po centri Prochásku trafila lopta do kolena prekvapeného Žáka a dostala sa štastne do brány. (3:0) V 57. minúte sa po nedôraznom odhlavičkovaní obrancov hostí dostal k lopte Giertl a pohodlne upravil na 4:0. Ďašie útočné ofenzívne vlny priniesli na ihrisko striedajúci Procháska Jozef a Šíp. Po akcii týchto dvoch hráčov sa v 60.minúte dostal k zakončeniu Uhrinec, no mieril nad bránu. O minútu to skúšal Procháska Ján, jeho strela ale mierila len na brankára. V ďalšom mohutnom nápore sa v 70. minúte nepresadil po Šípovom centri Giertl a Chvátalov projektyl vzápätí mieril vedľa. V 73. minúte sa na výlet rozhodol ísť brankár hostí. Po jeho chybnej rozohrávke sa lopty zmocnil Drahoš a jeho pokusu z polovice ihriska nechýbalo veľa. O minútku neskôr vychytal Šípa zoči-voči brankár hostí. Hostia sa k ohrozeniu brány dostávali len sporadicky a jeden z ich mála pokusov mieril v 78. minúte nad bránu. V 81. minúte sa po krásnom prieniku Drahoša opäť nepresadil Šíp. V týchto momentoch pôsobili hostia ako bezradní školáci čakajúci na pokyny učiteľa… V 83. minúte sa po hlavičke Prochásku Jozefa dostal k lopte Uhrinec a nekompromisne zaklincoval na 5:0 ! V 85. minúte opäť krásne utiekol po krídle Drahoš, no jeho zakončenie gólové nebolo. V 89. minúte bol v ďalšej tutovej šanci po prihrávke Drahoša Šíp, avšak tak ako Procháskovi ani jemu nebolo súdené dnes skórovať. Mrzieť nás to však nemusí, lebo vysoké päťgólové víťazstvo a výborná predvedená hra boli skutočným balzamom na futbalovú dušu.

Komentár pripravil  Radovan Brenkuš.

Muži: Borský Svätý Jur – Unín 1:1
Výsledok zodpovedá výkonu hráčov. Od začiatku stretnutia sa hral na trávniku vyrovnaný duel.
Komentár Lucia Špačková.

Pridaj komentár

.

BM: Ustekana sobota