V dobrom stretnutí veľa gólov nepadlo, aj keď šance boli na obidvoch stranách. Malo to parametre play offového zápasu, kde sa dobre bránilo a čakalo sa na chybu.

hokej-hc-dukla-senica

07|02|2014 V Prešove víťazne, do PLAY OFF z druhej priečky
HC Prešov 07 – HC Dukla Senica 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)
Góly: 18. Surovka (Ivičič, Vaškovič), 60. Jarolín (Reissmüller)
Počet divákov: 437

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Branislav Kohutiar, HC Prešov 07: Myslím si, že dnešný zápas bol kvalitný z oboch strán, hralo sa takticky, bol to taký typický play offový zápas. Rozhodol, možno povedať, jeden gól, nakoľko druhý gól sme dostali v power play. My sme sa strelecky nepresadili, súper nám dal jeden gól v presilovej hre a ten rozhodol o zápase. My sme boli v koncovke málo efektívni, aj keď sme si vypracovali niekoľko dobrých a sľubných príležitostí, nepremenili sme ich. Zápas by bol asi spravodlivejší, keby to bola remíza, ale na záver len toľko poviem, že vyhralo šťastnejšie mužstvo.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: V dobrom stretnutí veľa gólov nepadlo, aj keď šance boli na obidvoch stranách. Malo to parametre play offového zápasu, kde sa dobre bránilo a čakalo sa na chybu. Nám sa podarilo využiť na prvý gól presilovú hru a druhý gól sme dali v power play. Aj súper mal vyložené šance, ale nepremenil. Nás podržal brankár, ktorý vychytal čisté konto. K tomu mu gratulujem a gratulujem aj chlapcom k trom bodom a tým pádom aj k zisku druhého miesta v základnej časti.

02|02|2014 V Topoľčanoch bez straty bodu
HC Topoľčany – HC Dukla Senica 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Góly: 15. Dobrý (Kutňanský, Chromý), 37. Káčer (Raček) – 3. Jarolín (Vaškovič, Ivičič), 9. Klučiar (Salajka), 26. Šúrek (Kalináč, Klučiar), 44. Lantoš (Jarab), 44. Jarolín (Vaškovič, Ivičič)
Počet divákov: 430

Komentár k zápasu / autor: Ján Čačko, HC Topoľčany
Stretnutie začali Topoľčanci v oklieštenej zostave. Pri nástupe oboch družstiev na ľadovú plochu si prítomní uctili minútou ticha pamiatku Vladimíra Hippíka, dlhoročného trénera a vedúceho družstva pri klube HC Topoľčany. Po zahájení hry ako prví skórovali hostia už v 3. min gólom Kalináča, keď hostia využili presilovú hru. Druhý gól padol v 9. min po spolupráci Salajka s Klučiarom, kde zakončoval Klučiar. Domáci hoci mali šance, skórovať sa im podarilo až v 15. min po využití presilovej hry po spolupráci celého útoku Chromý, Kutňanský – akciu zakončil Dobrý. V 26. min hostia využili znovu presilovú hru a po spolupráci útoku Klučiar, Kalináč akciu zakončil Šúrek. Domáci sa snažili, útočili a ich snaha bola zakončená gólom v 37. min, keď skóroval Káčer a dal druhý gól domácich. Zlom v stretnutí nastal v 43. min, keď hostia skórovali dvakrát – najprv Lantoš dal na 2:4 a po spolupráci celého útoku Ivičič, Vaškovič akciu zakončil Jarolím a stanovil stav stretnutia na 2:5. Domáci v stretnutí hrali šesť presiloviek, ale využili len jednu na strelenie gólu. Stretnutie sledovalo 430 divákov.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Djulnear Saliji, HC Topoľčany: Dnes sme odohrali veľmi ťažký zápas so Senicou, ktorá je na druhom mieste. V prvej a ešte aj v druhej tretine sme ako tak držali so súperom krok, keď bol stav stretnutia 2:3. V tretej tretine nás ale dva rýchle góly položili na kolená a potom sa zápas už len dohrával. Pre nás nebol tento zápas dôležitý, veľmi dôležitý bude až ten, ktorý budeme hrať v piatok, takže tento zápas sme zobrali ako takú generálku pred stretnutím, ktoré nás čaká v piatok v Prievidzi.

Pavel Klečko, HC Dukla Senica: V bojovnom stretnutí sme radi, že sme vyhrali a že si odvážame tri body. Toto víťazstvo nás posunulo na druhú priečku. Momentálne budú mať hráči dva dni voľno, musíme sa dať zdravotne trošku do poriadku, pretože nám v kabíne šarapatí nejaká viróza, potrebujeme doliečiť aj nejaké malé zranenia. V piatok odchádzame do Prešova , kde by sme chceli predviesť dobrú hru, odviesť si nejaké body a udržať si druhé miesto.

31|01|2014 Michalovce na nás nestačili
HC Dukla Senica – HK Dukla Michalovce 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)
Góly: 12. Lantoš (Surovka, Jarab), 24. Surovka (Vaškovič, Ivičič), 38. Lantoš (Reissmüller), 49. Jarolín (Ivičič, Vaškovič) – 55. Čížek (Urban, Drotár)
Počet divákov: 1417

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V zápase 41. kola sa na senickom ľade odohral súboj dvoch Dukiel – domáca Dukla Senica proti Dukle Michalovce. Divákom na štadióne v Senici sa musel hokej páčiť, oba tímy začali aktívne už od úvodných minút. Prvú vážnejšiu šancu si vypracovali Seničania, ale v zmätku pred bránkou sa ani jednému z nich nepodarilo zasunúť puk do odkrytej bránky. Prvá presilovka prišla na strane domácich po vylúčení Šeligu, a hoci domáci ju odohrali veľmi dobre, gól sa im streliť nepodarilo. Ten však prišiel na začiatku 13. minúty, keď Surovka peknou prihrávkou našiel pred bránkou Lantoša a ten sa do odkrytej bránky nemýlil. Do konca tretiny si ešte oba tímy zahrali presilovky, ale tie takisto zostali nevyužité, preto po prvej tretine Senica viedla 1:0.

hc-dukla-senica-hokej

Do druhej tretiny vstúpili lepšie domáci hráči, ktorí v 24. minúte využili presilovku po vylúčení Cmoreja. Spred bránky sa po Vaškovičovej prihrávke presadil Surovka a zvýšil na 2:0. Aj v tejto časti hry oba tímy odohrali niekoľko presiloviek, brankári a obrany však boli pozorné a tak Surovkov gól bol jediným v početnej prevahe v tejto časti hry. Seničania však pridali aj tretí gól, keď Lantoš predviedol peknú individuálnu akciu, prešiel cez obranu hostí a strelou pod hornú žŕdku upravil na rozdiel troch gólov. Domáci brankár Peksa mal našliapnuté k ďalšiemu čistému kontu, keď v prvých dvoch tretinách zlikvidoval všetkých 19 striel východniarov a aj vďaka nemu viedli domci po druhej tretine 3:0.

V tretej časti hry si domáci poistili svoje víťazstvo štvrtým gólom a znova v presilovke. Po Ivičičovej strele od modrej sa v skrumáži pred bránkou najlepšie zorientoval Jarolín a poslal puk za chrbát brankára Fedora. Hostia sa snažili ešte streliť aspoň čestný gól a zápas zdramatizovať, ale domáci dobre bránili a nepúšťali súpera do súvislejšieho tlaku. Čestný gól však napokon prišiel v 55. minúte, keď po Urbanovej prihrávke vymietol pavučiny v Peksovej sieti Čížek a znížil na 1:4 z pohľadu hostí. To ale bolo do konca tretiny všetko, ani jeden tím už viac gólov nepridal a tak súboj Dukiel vyhrali opäť domáci Seničania v pomere 4:1.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Andrej Rajčák, HK Dukla Senica: Ťažko sa mi tento zápas hodnotí, pretože sme očakávali iný priebeh. Bolo to také rozhárané z jednej i druhej strany. V prvej tretine sme sa dopúšťali pozičných chýb, ktoré vyplývali z toho, že veľa našich hráčov hralo so sebazaprením, boli po chorobe, sú i chorí a tým pádom chýbal jeden alebo dva kroky ku puku. Bolo to preto spočiatku také rozhárané, bolo veľa prečíslení, takže sme neboli s touto prvou tretinou spokojní. Našťastie sme ju vyhrali 1:0 a keď sme sa dostali v druhej tretine do dvojgólového vedenia, tak si myslím, že sme zápas mali v rukách, ukľudnili sme sa a hrali sme dobre. Cieľ sme splnili, máme doma tri body a musíme len poďakovať chlapcom za naozaj dobrý výkon, ktorý nás stál veľa síl. Dúfame že sa dáme do budúceho zápasu ako tak dokopy, aby sme mohli ďalej pokračovať.

Peter Tirpák, HK Dukla Michalovce: Myslím si, že to bolo dobré vyrovnané stretnutie, o čom svedčí aj pomer striel, ktorý bol 30:29 pre nás. Stretnutie však rozhodlo to, že domáci boli oproti našim strelcom efektívnejší v zakončení. Mali sme dostatok šancí, ale nedokázali sme ich premeniť a to dnes rozhodlo.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

Pondelkové vydanie Záhoráka opäť prináša novinky z regiónu

Ako každý pondelok, je Záhorák pripravený pre svojich čitateľov s množstvom čerstvých…

BM Salon EV