V poslednom zápase základnej časti sa na senickom ľade proti domácej Dukle predstavil jej tabuľkový aj geografický sused – Trnava.

hc-dukla-senica-hokej

HC Dukla Senica – HK Trnava 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)
Góly: 1. Jarolín (Janík), 60. Vaškovič (Surovka, Jarolín) – 35. Hluch (Lisoň)
Počet divákov: 1780

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V poslednom zápase základnej časti sa na senickom ľade proti domácej Dukle predstavil jej tabuľkový aj geografický sused – Trnava. Hoci sa tieto tímy nachádzajú v tabuľke vedľa seba, dnešný zápas už, čo sa týka prvých troch miest tabuľky, nič neriešil, keďže Seničania už mali isté druhé miesto a Trnavčania tretie. Aj napriek tomu však oba tímy začali zápas aktívne. O niečo lepšie doň však predsa len vstúpili domáci hráči, ktorí už po 30 sekundách hry otvorili skóre zásluhou Jarolína, ktorý po Janíkovej prihrávke namieril presne nad rameno gólmana hostí. Senica sa o pár sekúnd mohla dostať do dvojgólového vedenia, keď sa do úniku dostal Sajdl, no bol faulovaný, a tak rozhodca nariadil trestné strieľanie. Sajdl to skúšal pomedzi Petrovičove betóny, ten však jeho zámer vystihol a nedovolil mu pridať druhý gól. V tejto časti hry hrali oba tímy aktívne a s množstvom šancí, na strane domácicih sa nepresadili Vaškovič, Kalináč ani druhýkrát Jarolín, na opačnej strane svoje šance spálili Čunderlík, Dudáš a najmä v poslednej minúte Schmidt, proti ktorému vytiahol domáci Rybár krásny zákrok lapačkou. Aj vďaka nemu viedli domáci po prvej tretine 1:0.

Na začiatku druhej tretiny mali hostia šancu vyrovnať v presilovke po vylúčení Šúrka, ale túto početnú výhodu nezahrali veľmi dobre, a tak nakoniec zostala nevyužitá. Druhý gól domácich mohol pridať Vaškovič, ale zblízka netrafil odkrytú bránku hostí. Tí sa napokon dočkali vyrovnávajúceho gólu, a to dokonca vo vlastnom oslabení. Po vyhodení puku z pásma hra presunula pred domácu bránku, tam však chybovali domáci obrancovia, pred Rybárom sa ocitol osamotený Hluch, a ten už spred bránky nezaváhal a vyrovnal na 1:1. Krátko nato sa z gólu tešil znovu domáci tím, rozhodcovia však tento presný zásah neuznali, pretože bol dosiahnutý vysokou hokejkou. Po druhej tretine teda bol stav vyrovnaný, 1:1.

Tretiu tretinu začali hostia takisto v početnej výhode, no nedokázali ju využiť na vedúci gól. Skóre zostalo počas celej tretiny vyrovnané, a to aj po strelách Mikoláška, Komáreka aj Surovku na strane Senice, rovnako ako na strane Trnavy svoje šance nevyužili Jurák, Reho ani Loydl. Už to vyzeralo, že sa zápas bude predlžovať, no necelú minútu a pol do konca tretej tretiny rozhodcovia vylúčili hosťujúceho Juráka a domáci v tejto presilovke napokon strelili rozhodujúci gól. Postaral sa o to útok Vaškovič – Jarolín – Surovka, po ich peknej kombinácii sa puk dostal pred bránku k Vaškovičovi, a ten ako správny kapitán rozhodol o výhre pre svoj tím. Senica teda zdolala Trnavu tesne 2:1.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Mali sme dobrý vstup do zápasu, hneď z prvého striedania sme dali gól. Potom v ďalšom striedaní sme mali trestné strieľanie, ale to sme nedali. Vytvorili sme si ešte dve-tri ďalšie šance. Začiatok sme mali excelentný, viac gólov sa nám ale nepodarilo dať. Od 10. minúty prvej tretiny sa hra vyrovnala. V druhej tretine sme spravili hrubú chybu pri našej presilovej hre a súper vyrovnal. Hokej bol naozaj veľmi vyrovnaný. Súper mal šance, aj my sme mali šance. Nešli nám vôbec presilovky, až poslednú presilovku minútu pred koncom sa nám podarilo využiť a dali sme do prázdnej brány gól a vyhrali sme. Dobre zachytal brankár Rybár, podržal nás v rozhodujúcich momentoch a som rád, že máme do play off vyrovnanú dvojicu brankárov. Dúfam, že naša forma bude gradovať. Musíme sa pripraviť na play off.

Matej Ševčík, HK Trnava: Pre domáceho diváka to bol určite veľmi dobrý zápas. Inkasovali sme veľmi rýchly gól. Faktom je, že sme mali veľmi zlý vstup do zápasu a robili sme hrubé chyby. V prvých desiatich-pätnástich minútach sme boli radi, že sme to ustáli len s jedným inkasovaným gólom. Druhá tretina bola vyrovnaná, šance boli na obidvoch stranách. V tretej tretine sme boli mierne lepší a keď už sa domáci prežehnávali, pretože mali šťastie pri niektorých našich útočných akciách, tak keď si myslíme, že sme najlepší v oslabení, pár sekúnd pred koncom zápasu dostaneme práve v oslabení gól. Musíme pochváliť brankára, jedného aj druhého. Verím, že zlepšíme úvody zápasov a tešíme sa na play off.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

VaDiDlo obnovilo tradíciu ochotníckeho divadla v Lozorne pred vyše 10 rokmi

Pred vyše 10 rokmi obnovili tradíciu ochotníckeho divadla aj v Lozorne. Na…

BM: Ustekana sobota