V prvom zápase play-off privítala domáca Dukla, ktorá postúpila z druhého miesta, siedmy tím po základnej časti – Liptovský Mikuláš. 

hokej-senica-hc-dukla-play-off

HC Dukla Senica – MHk 32 Lipt. Mikuláš 3:4 sn (0:2, 2:1, 1:0) – stav série 0:1
Góly: 21. Kalináč (Vaškovič, Mikolášek), 23. Lantoš (Surovka, Penák), 58. Lantoš (Penák, Kalináč) – 4. Roháč, 18. Roháč (Vartovník), 28. Devečka (Kuric, Bakoš), 70. Poliaček (rozhodujúci samostatný nájazd)
Počet divákov: 1581

Komentár k zápasu / autor: Monika Krutá
V prvom zápase play-off privítala domáca Dukla, ktorá postúpila z druhého miesta, siedmy tím po základnej časti – Liptovský Mikuláš. Oba tímy začali zápas opatrne, no šance boli na oboch stranách. Postupne ich však ubúdalo, skôr sa bránilo a väčšiu aktivitu ukazovali hráči hostí, ktorí boli častejšie pred Peksom, domáci pôsobili nervóznym dojmom. Liptáci sa napokon dostali aj do vedenia, a to v 4. minúte v presilovej hre, keď sa po zisku puku spred bránky presadil Roháč a otvoril skóre zápasu. Ten istý hráč poslal v 18. minúte svoj tím do dvojgólového vedenia po Vartovníkovej prihrávke. Hostia preto po prvej tretine viedli v Senici 2:0.

Do druhej tretiny vstúpili domáci oveľa lepšie ako do tej prvej, už po necelej minúte sa im podarilo streliť kontaktný gól zásluhou Kalináča, ktorý prudkou strelou poslal puk do bránky. Zakrátko sa Seničanom podarilo aj vyrovnať, keď Lantoš získal puk v útočnom pásme a strelou pod hornú žŕdku vyrovnal na 2:2. V tejto časti hry boli domáci lepším tímom, ale hra bola v jej druhej polovici pomerne nervózna aj vďaka niekoľkým sporným rozhodnutiam arbitrov. Aj napriek prevahe domáceho tímu dokázali skórovať aj hráči hostí v 28. minúte. Znovu do vedenia poslal svoj tím Devečka, ktorý strelou od modrej prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Aj napriek veľkej snahe Dukly o vyrovnanie už gól nepadol a tak po druhej tretine Liptovský Mikuláš viedol 3:2.

V tretej časti hry boli aktívnejší domáci hráči, ktorí sa počas tretiny snažili o vyrovnanie a častokrát k nemu boli aj blízko, ale napokon sa im z množstva šancí podarilo streliť len jeden gól. Dva a pol minúty pred koncom tretej tretiny sa presadil Lantoš a svojim druhým gólom v zápase opäť vyrovnal. Do konca tretiny sa skóre už nezmenilo, a tak prišlo na rad predĺženie. V ňom mali Veľkú šancu rozhodnúť hostia po spornom vylúčení Gulu, ale gól napokon nepadol ani v predĺžení. V nájazdoch sa ako jediný presadil hosťujúci Poliaček, ktorý tak rozhodol o výhre svojho tímu v pomere 4:3 a Liptovský Mikuláš vedie v sérii 1:0.

Ohlasy trénerov / zdroj: webhokej24.sk
Pavel Klečko, HC Dukla Senica: Mali sme zlý vstup do zápasu, ale dostali sme sa naspäť. Vyrovnali sme, ale zase sme prehrávali. Znovu sme vyrovnali. Zápas bol vyrovnaný, na samostatné nájazdy boli šťastnejší hostia, keďže my sme nepremenili ani jeden nájazd a preto sme prehrali.

Marián Horváth, MHK 32 Liptovský Mikuláš: Podarilo sa nám v prvej tretine ísť do vedenia 2:0. Vedeli sme, že prvý zápas má svoje zákonitosti a že domáci budú nervózni. Využili sme to a išli sme do vedenie. V tretej tretine opak, domáci pridali na dôraze, na streľbe a vyrovnali. Nám sa podarilo ísť perfektnou strelou do vedenia na 3:2. A ako to býva v play off zápasoch, tesne pred koncom dokázali vyrovnali a išlo sa do predĺženia. Aj v predĺžení boli šance. Nakoniec sa však rozhodovalo v trestných strieľaniach , kde sme boli úspešnejší a máme prvé víťazstvo. Myslím si, že z môjho pohľadu to bol veľmi dobrý zápas. Obidve mužstvá hrali parádne, hokej bol dynamický, tvrdý. Myslím si, že aj diváci, ktorí boli na zimnom štadióne, sa zápas musel páčiť. Bola výborná atmosféra a čím viac takýchto zápasov.

Zdroj: hcduklasenica.sk, hockeyslovakia.sk, webhokej24.sk | Foto: Adriána Krutá


.
Toto je čítané

Dve osoby zasiahol na stanici v Malackách elektrický prúd, zranili sa

Dve neplnoleté osoby zasiahol v piatok (26. 4.) na železničnej stanici v…

Lakovanie a Pieskovanie